Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία (και) λόγω καύσωνα
Δύο φωτιές ξέσπασαν στο νομό Χανίων, οι οποίες - ευτυχώς - τέθηκαν γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο
Σε δύο περιπτώσεις κινητοποιήθηκαν νωρίτερα την Δευτέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης, επιτυγχάνοντας πάντως άμεσα την κατάσβεση δύο πυρκαγιών.
Στην πρώτη περίπτωση, φωτιά ξέσπασε στο Μάλεμε Χανίων και στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα με 6 πυροσβέστες, ενώ η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στην Κίσσαμο, όπου επίσης έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Και στα δύο περιστατικά, η φωτιά έκαψε 1 στρέμμα γης.
Κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορία 3 - για τα Χανιά
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για σήμερα Δευτέρα, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις περιοχές του Νομού Χανίων.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
- Έλλειψη παιδονευρολόγου στο ΠΑΓΝΗ
- Χανιά: Παρουσίαση υποψήφιων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής
- Περιοδείες Νικολέτας Σφακιανάκη