Σεισμόπληκτοι και ΕΝΦΙΑ: Σε αναμονή της απαλλαγής

Σεισμόπληκτοι και ΕΝΦΙΑ: Σε αναμονή της απαλλαγής

Στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, λέει στα Livetalks ο Παύλος Μπαριτάκης

Μόνο να περιμένουν μπορούν σε αυτή τη φάση, όσοι σεισμόπληκτοι των περιοχών που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δικαιούνται την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ!  Αυτό επεσήμανε μιλώντας στα Livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1 ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και φοροτεχνικός Παύλος Μπαριτάκης. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαριτάκη, τόσο η σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, όσο και η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η απαλλαγή (για τον φόρο που έχει βεβαιωθεί για το έτος 2021) θα γίνει "εσωτερικά" και με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τους ενδιαφερόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «arogi.gov.gr».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης επεσήμανε ότι μιλάμε για ακίνητα που έχουν χαρακτηριστεί "κόκκινα" ή "κίτρινα", υπογράμμισε ωστόσο ότι στην παρούσα φάση, οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να γινει η διαγραφή του βεβαιωθέντος φόρου. 
Η καθυστέρηση, όπως ανέφερε, δημιουργεί κάποια προβλήματα, ειδικά σε ανθρώπους που πιθανόν να επιθυμούν να λάβουν κάποια φορολογική ενημερότητα, εκτίμησε ωστόσο πως το όλο θέμα δεν θα καθυστερήσει περαιτέρω και να έχουμε εξελίξεις μέσα στον Φεβρουάριο. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έχει επιφέρει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τα "τελευταία δύο χρόνια έγιναν πράγματα που δεν έγιναν τις προηγούμενες 5 δεκαετίες"

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Μπαριτάκης στον Κώστα Μπογδανίδη: 

Μπαριτάκης Παύλος

 

Δείτε επίσης:

Λαμβάνουν λογαριασμούς ρεύματος για ... τα χαλάσματα!


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ