ΚΡΗΤΗ
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη - Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Τι αναφέρει ο σεισμολόγος για τη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές στο νησί
Στον σεισμό που καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Σισών Ρεθύμνου και έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Κρήτης, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το Cretalive, ο σεισμός των 4.8 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 2:08 τα ξημερώματα, και είχε εστιακό βάθος περίπου 60 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον καθηγητή.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως δεν διαφαίνεται κάποιος περαιτέρω κίνδυνος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Σεισμός μεγέθους 4.8 στο θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ρεθύμνου στις 2:08. Εστιακό βάθος περίπου 60 χλμ. Προς το παρόν δε διαβλέπω περαιτέρω κίνδυνο».
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν καταγράφηκαν, μέχρι τώρα, μετασεισμικές δονήσεις. Όπως γράψαμε, η δόνηση είχε διάρκεια και έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές του νησιού, κυρίως στα βόρεια παράλια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ή καταγραφές για οποιαδήποτε σοβαρή ζημιά.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη
