Σενετάκης: Η ...παράνοια του Νόμου Γαβρόγλου που πρέπει να αλλάξει!

Newsroom
Newsroom

Σειρά επαφών είχε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, για το μείζον θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων της γεωπονικής σχολής του ΕΛΜΕΠΑ

Παρέμβαση για την διόρθωση της “κακής νομοθέτησης” του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, γύρω από το θέμα της αναβάθμισης των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, έκανε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το Ενιαίο  Ρυθμιστικό Πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα, ο κ. Σενετάκης ζήτησε να υπάρξει τροπολογία προκειμένου οι απόφοιτοι της γεωπονικής σχολής του ΕΛΜΕΠΑ να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα. 

Ο βουλευτής σημείωσε ότι η πρόχειρη αναβάθμιση των ΤΕΙ σε ΑΕΙ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, με αποτέλεσμα φέτος που ολοκληρώνεται το τέταρτο έτος σπουδών τους να αντιμετωπίζουν αυτήν την εκκρεμότητα.

“Πρόκειται για παράνοια του νόμου Γαβρόγλου”, είπε ο βουλευτής, ο οποίος είχε ενημερωθεί πρόσφατα για το πρόβλημα από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου. 

Κατόπιν επαφών που είχε σήμερα με τις ηγεσίες τόσο του Υπουργείου Παιδείας όσο και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το σημαντικό αυτό θέμα θα ρυθμιστεί άμεσα στο επόμενο νομοσχέδιο.

Δείτε εδώ την παρέμβαση του βουλευτή στη Βουλή:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ