Σωματεία και φορείς της Κρήτης για το αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ"

Σωματεία και φορείς της Κρήτης για το αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ"

Ζητούν το κλείσιμο της βάσης της Σούδας

Το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και την ακύρωση των συμφωνιών για τις βάσεις ζητούν σε ανακοίνωσή τους μαζικοί φορείς και σωματεία της Κρήτης με αφορμή τον πρόσφατο κατάπλου αμερικανικού αεροπλανοφόρου "Αϊζενχάουερ" στη Σούδα.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

"Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άφιξη και τον ελλιμενισμό στη Σούδα του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ «USS Dwight D. Eisenhower», που με στήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρεί αυτό το διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καλούμε τον κρητικό λαό και τη νεολαία, μέσα από το οργανωμένη κίνημα από τα Χανιά ως το Λασίθι, να ενώσουν την φωνή τους ενάντια στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ –ΕΕ, η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες του λαού συνθλίβονται καθημερινά, η κυβέρνηση δίνει γή και νερό στο ΝΑΤΟ ώστε να πραγματοποιεί εντός ελληνικών συνόρων «πρόβα πολέμου» που περιλαμβάνει την αμερικάνικη αρμάδα ενός αεροπλανοφόρου, δυο καταδρομικών και τεσσάρων αντιτορπιλικών, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ , όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή σε αυτήν την λυκοσυμμαχία όχι απλά δεν εξασφαλίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αντίθετα μας εμπλέκει σε μεγαλύτερους κινδύνους. Η χώρα μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο , ενώ την ίδια στιγμή οι δήθεν «σύμμαχοι» ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας,, ενισχύουν τις θέσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, ανοίγουν το δρόμο για τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που τονίζει ότι δεν υπάρχει το «δημοσιονομικό» περιθώριο για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απορρίπτοντας τα αιτήματα των μαχομενων υγειονομικών και των σωματείων μας, δίνει απλόχερα δις ευρώ σε εξοπλισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Οι φιέστες που οργανώθηκαν στη Σούδα για την υποδοχή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου υπογραμμίζουν εκτός των άλλων και τις σοβαρές ευθύνες της Τοπικής –Περιφερειακής Διοίκησης, που σπεύδουν να καλωσορίσουν τους μακελάρηδες των λαών. Ο μύθος των δήθεν αντισταθμιστικών οφελών, μέσω του οποίου επιχειρούν κυβέρνηση και τοπική διοίκηση να βγάλουν λάδι την εμπλοκή της χώρας και να καμουφλάρουν την αντιλαϊκή πολιτική που στήνει με την πλάτη στον τοίχο τη λαϊκή οικογένεια, έχει προ πολλού χρεοκοπήσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, συνολικά τον κρητικό λαό σε ετοιμότητα και δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις.

Διεκδικούμε:

· να κλείσει η βάση τις Σούδας και όλες οι αμερικανο ΝΑΤΟικές βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

· να απεμπλακει η χώρα μας απ’ τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

· να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανικη συμφωνία για τις βασεις

· να επιστρέψουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας από αποστολές στο εξωτερικό

· Άμεση αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Τα Σωματεία και οι μαζικοί φορείς της Κρήτης :

- Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

- Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου

- Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Χανίων

- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

- Σύνδεσμός Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων-Εκμεταλλεύσεων Εστιατορίων-Μαγειριών Ν. Χανίων

- Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας τροφίμων-αρτοσκευασμάτων-ποτών-ειδών ζαχαροπλαστικής Ν. Χανίων

- Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου

- Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

- Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών Ηρακλείου

- Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση "Γαλάτεια Καζαντζάκη"

- Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

- Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων

- Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ

- Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου «Τάλως»

- Επιχειρησιακό Σωματείο Αύρα Ελούντας «Breeze»

- Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου

- Ομάδα Γυναικών Σητείας, Μέλος της ΟΓΕ

- Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ