"Σπάστε τη σιωπή σας", λένε οι αστυνομικοί του Ηρακλείου στις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί

"Σπάστε τη σιωπή σας", λένε οι αστυνομικοί του Ηρακλείου στις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί

Το μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Έκκληση στις γυναίκες που υφίστανται την οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης "να σπάσουν τη σιωπή τους" και να απευθυνθούν στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους ή στη Γραμμή SOS 15900, απευθύνουν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου και η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Αστυνομικοί Ηρακλείου

Στη σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

"Σήμερα 25 Νοεμβρίου 2021 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η οποία ημέρα έχει καθιερωθεί απο τον Ο.Η.Ε., η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης μας, στέλνουμε το μήνυμα αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της ασκούμενης βίας κατά των Γυναικών. Εκτός από την πανδημία του κορωνοϊου, στις μέρες μας μαστίζει και η πανδημία της βίας κατά των Γυναικών με πολλαπλά κρούσματα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα τόσο σε Πανελλαδικό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Βίας κατά των Γυναικών απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχθεί κάποιου είδους κακοποίηση προτρέποντάς τις να 'σπάσουν' την σιωπή τους και να απευθυνθούν στα Αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα ή στη Γραμμή SOS 15900 η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο".

Διανομή φυλλαδίων και στον αγώνα δρόμου παιδιών

Παράλληλα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου θα διανείμει φυλλάδια του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου κατά τον αγώνα δρόμου παιδιών στις 28-11-2021 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ