Σπείρα μετά την Κρήτη "χτύπησε" και στη Ρόδο- έκλεβε ακριβά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Σπείρα μετά την Κρήτη "χτύπησε" και στη Ρόδο- έκλεβε ακριβά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Η εγκληματική οργάνωση εν συνεχεία τα χρησιμοποιούσε για την μεταφορά – διακίνηση μεταναστών στην ενδοχώρα

Τα μάτια τους... δεκατέσσερα αν όχι εικοσιτέσσερα πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, όπως αποδεικνύει η δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Ρόδο (στο πρόσφατο παρελθόν είχε δράση και στην Κρήτη)  κλέβοντας ακριβά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, κυρίως SUV, από rent a car, τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούσε για την μεταφορά – διακίνηση μεταναστών στην ενδοχώρα.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η dimokratiki.gr οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος ενός 34χρονου αθίγγανου, κατοίκου προσωρινά Ρόδου, ενός Πακιστανού ονόματι Ουμέρ, ενός 20χρονου υπηκόου Αλβανίας, ενός 40χρονου αθίγγανου κατοίκου Ζεφυρίου Αττικής και άγνωστων επί του παρόντος συνεργών τους.

Τους αποδίδονται οι κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, και της υπεξαίρεσης, τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου περιήλθαν πληροφορίες που ήθελαν τους συγκεκριμένους να έχουν συστήσει εγκληματική ομάδα που με την χρήση πλαστών εγγράφων μίσθωναν πολυτελή αυτοκίνητα, τα υπεξαιρούσαν και ακολούθως τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα.

Το απόγευμα της 26ης Νοεμβρίου 2021 οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πρώτο ο οποίος είχε μισθώσει την 23η Νοεμβρίου 2021 τουλάχιστον 7 οχήματα από 7 διαφορετικές επιχειρήσεις rent a car στην Ιαλυσό, στα Κολύμπια, στην Καλλιθέα και στους Πεύκους και σκόπευε να τα μεταφέρει ως ασυνόδευτα οχήματα με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, όπου θα τα παρελάμβανε ο 40χρονος ομοεθνής συνεργός του.

Για την μίσθωση των οχημάτων χρησιμοποίησε, όπως προέκυψε, πλαστή άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Μέχρι στιγμής από τις έρευνες που διενεργήθηκαν έχουν προκύψει τα εξής:

-Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου 2021 οι τρείς πρώτοι μετέβησαν στο «Island rent a car» και μίσθωσαν ένα αυτοκίνητο μάρκας «AUDI» μοντέλο «Q5», ως την 30η Νοεμβρίου 2021. Ακολούθως, στις 25 Νοεμβρίου 2021 απέστειλαν αυτό με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά και το παρέλαβε ο 40χρονος.

Το όχημα, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και κατασχέθηκε (με τις πινακίδες κυκλοφορίας του) την 06:30 ώρα της 27ης Νοεμβρίου 2021, επί της Εγνατίας οδού, στο ύψος των διοδίων της Λεπτοκαρυάς Πιερίας με ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στη λωρίδα 1, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας.

-Το πρωί της 24ης Νοεμβρίου 2021  οι ίδιο μίσθωσαν από το κατάστημα «PEFKOS MARE» αυτοκίνητο μάρκας «DACIA» μοντέλο «DUSTER»  ως την 4η Δεκεμβρίου 2021. Την 25η Νοεμβρίου 2021 το απέστειλαν με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά και το παρέλαβε ο 40χρονος.

-Το απόγευμα της 23ης Νοεμβρίου 2021  μίσθωσαν από το κατάστημα «RODOS DRIVE» αυτοκίνητο μάρκας «ΚΙΑ» μοντέλο «STONIC» ως την 3η Δεκεμβρίου 2021. Το όχημα βρέθηκε στην Ακαντιά.

-Το πρωί της 25ης Νοεμβρίου 2021 μίσθωσαν από το κατάστημα «Kallithea rent a car»  αυτοκίνητο  μάρκας «JΕΕΡ» μοντέλο «RENEGADE», ως την 4η Δεκεμβρίου 2021.

-Την 23η Νοεμβρίου 2021 μίσθωσαν από το κατάστημα «RODOS CARS» ένα αυτοκίνητο μάρκας «DACIA» μοντέλο «DUSTER» ως την 3η Δεκεμβρίου 2021.

-Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου 2021  μίσθωσαν από την εταιρεία  «AVIS», αυτοκίνητ μάρκας «VW» μοντέλο «T-ROC», ως την 4η Δεκεμβρίου 2021.

-Το πρωί της 25ης Νοεμβρίου 2021 μίσθωσαν από το κατάστημα  «DRIVE rent a car», ένα αυτοκίνητο μάρκας «TOYOTA» μοντέλο «CHR» ως την 4η Δεκεμβρίου 2021.

5 οχήματα βρέθηκαν το απόγευμα της 26ης Νοεμβρίου 2021 δίπλα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο πρώτος και στη συνέχεια αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Το αυτοκίνητο μάρκας «DACIA» μοντέλο «DUSTER» με πινακίδα ΡΟΙ 1437 αναζητείται.

 

car

Και ενώ πολλά εκ των αυτοκινήτων βρέθηκαν το συγκεκριμένο δεν έχει ακόμα βρεθεί με τον ιδιοκτήτη να κάθεται - όπως είναι απολύτως αναμενόμενο - σε αναμμένα κάρβουνα. 

Όπως αναφέρει και σε εκτενές δημοσίευμα της η dimokratiki.gr η δράση των τεσσάρων αλλοδαπών, που επεκτείνονταν στα νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου και στην Κρήτη. Μια άλλη υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Αργοστολίου, όταν οι αλλοδαποί ηλικίας 28, 25, 23 και 21 χρόνων συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πόρου στην Κεφαλονιά.

Μία από τις πολλές... δουλειές τους έγινε και στην Κρήτη γι αυτό και κανένας πλέον δεν πρέπει να είναι ήσυχος για το ότι από νησιά δεν φεύγουν αυτοκίνητα.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

  

  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ