Σπείρα κλέβει ενοικιαζόμενα οχήματα στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γραφείων Εκμισθώσεως Επιβατηγών Αυτοκινήτων & Δικύκλων Ιδιωτικής χρήσης Ηρακλείου- Λασιθίου "Ο Ηνίοχος" εφιστά την προσοχή στους επαγγελματίες του κλάδου

Την προσοχή των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενοικίασης οχημάτων εφιστά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γραφείων Εκμισθώσεως Επιβατηγών Αυτοκινήτων & Δικύκλων Ιδιωτικής χρήσης Ηρακλείου- Λασιθίου "Ο Ηνίοχος" καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σπείρα δρα στην Κρήτη κλέβοντας ενοικιαζόμενα ΙΧ και δίκυκλα.

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνονται τα εξής:

"Με ανησυχία αντιμετωπίζουμε τον αυξανόμενο αριθμό κλοπών ενοικιαζόμενων οχημάτων τις τελευταίες μέρες στο νησί της Κρήτης, με την πιο πρόσφατη δραστηριότητα να είναι σε εξέλιξη την Δευτέρα 05/06/2023 και την Κυριακή 04/06/2023.

Πληροφορίες που έχουν προκύψει από τις αρχές ασφαλείας αποκαλύπτουν ότι αυτές οι κλοπές διαπράττονται από μια οργανωμένη σπείρα, τα μέλη της οποίας παρουσιάζονται σαν πελάτες σε τοπικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η σπείρα ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, στην οποία παρέχουν πλαστές προσωπικές πληροφορίες, ψεύτικα έγγραφα προσδιορισμού ταυτότητας και πλαστές/κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ενοικίαση του οχήματος. Αφού παραλάβουν το ενοικιαζόμενο όχημα, τα μέλη της σπείρας αποχωρούν από το νησί της Κρήτης με πλοίο και δεν επιστρέφουν ποτέ το όχημα, προκαλώντας σοβαρή οικονομική ζημία στις τοπικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

 

Τα στοιχεία ενός εκ των μελών της σπείρας, είναι τα εξής:

MAHBUB FAHIM AL ο οποίος παρουσιάζεται σαν πελάτης αρχικά, με ιταλικό δίπλωμα και ιταλική ταυτότητα.

 

Επισημαίνουμε την ανάγκη για προσοχή και προληπτικά μέτρα από τις τοπικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να λάβουν υπόψη τα ακόλουθα μέτρα για την αποτροπή των κλοπών και την προστασία των οχημάτων τους:

·       Επιβεβαιώνετε προσεκτικά την ταυτότητα και τα προσκομιζόμενα έγγραφα των πελατών.

·        Ελέγχετε την εγκυρότητα των διαθέσιμων πιστωτικών καρτών ή άλλων μέσων πληρωμής.

·       Συνεργαστείτε στενά με τις αρχές ασφαλείας τοπικά, αναφέροντας οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή περιστατικά κλοπής.

·       Εφαρμόστε τεχνολογικά μέτρα ασφαλείας, όπως GPS, για την παρακολούθηση των οχημάτων και την εντοπισμό των κλαπέντων οχημάτων.

 

Καλούμε όλες τις τοπικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων να συνεργαστούν στενά με τις αρχές ασφαλείας της περιοχής, ώστε να αναφέρουν ύποπτες δραστηριότητες και να συμβάλουν στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:Σύλλογος Ιδιοκτητών Γραφείων Εκμισθώσεως Επιβατηγών Αυτοκινήτων & Δικύκλων Ιδιωτικής χρήσης Ηρακλείου- Λασιθίου Ηνίοχος" & Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ιδιοκτητών Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων & Δικύκλων

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810280914

Email Συλλόγου: iniohoscarrental@gmail.com

Email Ομοσπονδίας: federation@carrentalsnewsgreece.com

 

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις αρχές ασφαλείας για την προστασία των τοπικών εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και την ασφάλεια των συναδέλφων μας".

 

Μάλιστα, σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου "Ηνίοχος" παραθέτει στοιχεία που έχει στη διάθεσή του:

 

Σπείρα ενοικιαζόμενα κλοπές

 

Κεντρική φωτογραφία αρχείου από HayDmitriy via vista.create

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ