Στα Χανιά "ταξιδεύει" το νέο βιβλίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Στα Χανιά "ταξιδεύει" το νέο βιβλίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιουλίου

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του κι ύστερα από πέντε ανατυπώσεις, το πολυδιαβασμένο βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα αθλητικογράφου επανακυκλοφορεί ανανεωμένο και με πρόσθετο υλικό. Η νέα έκδοση καλύπτει εκτενώς  και τις πέντε τελευταίες διοργανώσεις του θεσμού, έως και τον φετινό τελικό, που μεσολάβησαν από τον Μάιο του 2016.

Έχοντας βρεθεί σε κάθε γωνία της Ευρώπης, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, µε οδηγό την εµπειρία των 750 και πλέον µατς καθώς και των 31 τελικών που έχει καλύψει ραδιοτηλεοπτικά στη σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση, διηγείται ώς ξεκίνησε και γιγαντώθηκε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης αλλά και πώς µετατράπηκε σε Champions League! 

Οµάδες θρύλοι, παίκτες που ξεχώρισαν, µεγάλες αλλά και άγνωστες στιγµές από όλες τις σεζόν, λεπτοµερής παρουσίαση των ελληνικών οµάδων, περνούν σαν φιλµ µπροστά από τα µάτια µας και διανθίζονται από πολλές προσωπικές µαρτυρίες σε ένα µοναδικό Ταξίδι στ’ αστέρια...

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
 

Το βιβλίο περιέχει πληθώρα φωτογραφιών από τα 65 χρόνια του θεσμού, μεταξύ των οποίων και πρωτότυπο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα.

afisa
 

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος άρχισε να ασχολείται µε τη δηµοσιογραφία το 1979, την ίδια περίοδο που δοκίµαζε να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες στην Ιταλία. Άρχισε να εργάζεται στην Απογευµατινή, που είχε τους κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες της εποχής, ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόταν µε την Αθλητική Ηχώ. Συνέχισε στα... βαθιά, όταν ο Νίκος Κατσαρός του έδωσε τη µεγάλη ευκαιρία στην ΕΡΤ και το 1984 ανέλαβε τη συµπαρουσίαση της Αθλητικής Κυριακής – µετά την αποχώρηση του Γιάννη ∆ιακογιάννη. Το 1990 µετακινήθηκε στο Mega, όπου έµεινε για είκοσι τρία χρόνια, διάστηµα στο οποίο η φωνή του συνδέθηκε µε τις µεταδόσεις του Champions League, ενώ παράλληλα, από το 2003 έως το 2014, συνεργάστηκε µε τη Nova. Από τον Γενάρη του 2015 η τηλεοπτική στέγη του είναι τα κανάλια COSMOTE Sport, ενώ κατά καιρούς αρθρογράφησε σε πολλές εφηµερίδες (Βήµα, Επικαιρότητα, 24 Ώρες, Sportime, Goal News, SportDAY) και κείµενά του έχουν δηµοσιευτεί σε µεγάλα έντυπα του εξωτερικού (World Soccer, Fourfourtwo, Independent, Telegraph). 

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του υπήρξε ανταποκριτής της µεγάλης ιταλικής εφηµερίδας Tuttosport, µε την οποία συνεργάζεται σήµερα ψηφίζοντας ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ετήσιο θεσµό του «Golden Boy», του καλύτερου νέου παίκτη της Ευρώπης. Το 1994 δηµιούργησε το «Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ», την πρώτη εξειδικευµένη σχολή αθλητικής δηµοσιογραφίας, και αργότερα, το 1996, τον ΣΠΟΡ FM, του οποίου υπήρξε γενικός διευθυντής έως το 2014. Tο 2021 δηµιούργησε τη νέα ιστοσελίδα BNSports.gr.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος βραβεύτηκε το 1999 στα δηµοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ για την καλύτερη τηλεοπτική εκποµπή, καθώς και το 2000 και το 2016 για την καλύτερη ραδιοφωνική εκποµπή. Από το 1999 και για δέκα συνεχόµενα έτη είχε κερδίσει τον τίτλο του «Αγαπηµένου Σπορτκάστερ» στα τηλεοπτικά βραβεία που διοργάνωνε το περιοδικό TV  Έθνος. Το 2007 ψηφίστηκε ως «Ραδιοφωνική Προσωπικότητα της Χρονιάς» στα βραβεία του περιοδικού Status.

Το 1998 αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισµού ποδοσφαιρικών γνώσεων ανάµεσα σε 1.000 και πλέον ξένους συναδέλφους του στη διάρκεια του Μουντιάλ της Γαλλίας. 

Έχει γράψει τα βιβλία: 50 χρόνια Κύπελλο Πρωταθλητριών (ΟΜΜΕ, 2006), Παιχνίδι χωρίς όρια (Τόπος, 2008), Της Κυριακής τα είδωλα (Τόπος, 2011), Στιγμές Μουντιάλ (Τόπος, 2014) και #FootballTalk Κουβέντα με τους σταρ για μπάλα και… άλλα (Τόπος, 2019). Η πρώτη έκδοση του βιβλίου του Ταξίδι στ’ αστέρια (Τόπος, 2016), τιµήθηκε µε το Βραβείο Κοινού στα Public Book Awards 2017, στην κατηγορία Ευ ζην.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ