Στα "χέρια" της ΕΛ.ΑΣ η υπόθεση των 8 Τούρκων

Στα "χέρια" της ΕΛ.ΑΣ η υπόθεση των 8 Τούρκων

Θα απέχει η Εισαγγελία από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης

Στα "χέρια" της Ελληνικής Αστυνομίας περνά πλέον η υπόθεση των 8 Τούρκων - ανάμεσά τους και στρατιωτικοί που φέρονται να διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν- που ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Γαλλία, ωστόσο βρέθηκαν στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις λιμενικές αρχές,  η Εισαγγελία απέχει από την ποινική δίωξη και πλέον η υπόθεση θα περάσει στην αρμοδιότητα της αστυνομίας ώστε να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία που προβλέπεται για τις απελάσεις. Στη διάρκεια αυτής, οι 8 Τούρκοι - οι οποίοι κρατούνται - αναμένεται να ζητήσουν επίσημα άσυλο. 

Όπως έγραψε το Cretalive, λίγο έξω από τον Αθερινόλακκο Λασιθίου το σκάφος στο οποίο επέβαιναν έπαθε ζημιά την οποία και κατάφεραν να επιδιορθώσουν, προκειμένου να συνεχίσουν το δρομολόγιο που είχαν χαράξει, όμως τα προβλήματα συνεχίστηκαν. 

Ενώ έπλεαν νότια του νομού Ηρακλείου, έσπασε το κατάρτι του σκάφους, με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο.  Όπως έγινε γνωστό, ένα αλιευτικό έσπευσε να βοηθήσει και να ρυμουλκήσει το σκάφος με τους τούρκους επιβαίνοντες στον Τσούτσουρα. 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Το ταξίδι "σωτηρίας" 8 Τούρκων προς την Γαλλία σταμάτησε στην Κρήτη.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ