Στα σκαριά γραμμή αστικού λεωφορείου Κνωσός- αεροδρόμιο Ηρακλείου

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Ετοιμάζεται νέα σύνδεση για την εξυπηρέτηση τουριστών αλλά και εργαζομένων

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου για τη νέα λεωφορειακή γραμμή Κνωσός- Αεροδρόμιο "Ν.Καζαντζάκης", μετά από πρόταση του Δήμου Ηρακλείου προς το Αστικό ΚΤΕΛ.

Το ΚΤΕΛ συναινεί στην πρόταση αυτή, ενώ οι λεπτομέρειες (στάσεις, είδος οχημάτων, συχνότητα δρομολογίων κτλ) θα καθοριστούν σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ  μετά την ολοκλήρωση των εγκρίσεων για τη λειτουργία της νέας γραμμής. Σημειώνεται ότι το κόμιστρο καθορίζεται από τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ.

Η πρόταση έγινε καθώς η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου δέχεται συχνά προφορικά αιτήματα δημοτών, εργαζομένων καθώς και τουριστών/επισκεπτών για την έλλειψη απευθείας σύνδεσης του αεροδρομίου με την Κνωσσό όπως επίσης και κατοίκων (εργαζομένων, συγγενών ασθενών) της Αλικαρνασσού για απευθείας σύνδεση με το Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Έτσι, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για ένα μήνα το σχετικό πρακτικό από την Επιτροπή Κυκλοφορίας του δήμου για το ενδεχόμενο της σύνδεσης του αεροδρομίου με το Βενιζέλειο, με απευθείας λεωφορειακή γραμμή.

Στην υφιστάμενη λεωφορειακή γραμμή Λιμάνι-Κνωσός (02), μπορεί ένα δρομολόγιο ανά μία ώρα ή ανά δύο ώρες αντί για Λιμάνι-Κνωσσός να γίνει Αεροδρόμιο-Κνωσσός και αντίστοιχα στην επιστροφή, όπως προτείνεται στη σχετική εισήγηση. Για παράδειγμα, θα μπορούσε, κάθε ακέραιη ώρα (12:00, 13:00, 14:00 κλπ) το δρομολόγιο αντί να ξεκινάει και να καταλήγει στο λιμάνι, να ξεκινάει και να καταλήγει στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης".

Η τροποποίηση θα μπορούσε να εφαρμόζεται με διαφορετική συχνότητα ανάλογα με τη χρονική περίοδο -δηλαδή να αυξάνεται η συχνότητα κατά την τουριστική περίοδο- και να μειώνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Επίσης κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, θα μπορούσε η τροποποιημένη διαδρομή να εκτελείται και τις μεταμεσονύκτιες ώρες, λόγω της 24ωρης λειτουργίας του αεροδρομίου και της αυξημένης ζήτησης μετακινήσεων από και προς το κέντρο της πόλης.

«Τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια θα μειώσουν την αυξημένη ζήτηση για στάθμευση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, διότι πλέον οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μετακινούνται καθ’ όλο το 24ωρο προς και από το αεροδρόμιο χωρίς να χρειάζονται απαραίτητα το δικό τους όχημα ή εναλλακτικά να σταθμεύουν σε σημεία της διαδρομής του λεωφορείου και να το χρησιμοποιούν σε μικρότερη διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο. Θα ωφεληθούν επίσης οι τουρίστες λόγω της αδιάλειπτης 24ωρης λειτουργίας του αεροδρομίου. Στον παραπάνω σχεδιασμό, μπορεί να υπάρξει δοκιμαστική περίοδος και αναλόγως να υιοθετηθεί στη συνέχεια» τονίζεται στη σχετική εισήγηση.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ