Στάση εργασίας από το ΕΚΗ για τους απλήρωτους αρχαιοφύλακες

Στάση εργασίας από το ΕΚΗ για τους απλήρωτους αρχαιοφύλακες

Η στάση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 23 Αυγούστου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "για άλλη μία φορά εκφράζει την αγανάκτηση του διαπιστώνοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταντήσει από τους χειρότερους εργοδότες".

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται:
"Όπως συνέβη πρόσφατα με τις σχολικές καθαρίστριες και ακολούθησαν οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι και οι εργατοτεχνίτες του Υπουργείου Πολιτισμού, σήμερα το ίδιο Υπουργείο και παρά το γεγονός ότι διανύουμε μία καλή τουριστική περίοδο, δεν ανταποκρίνεται στις βασικές του υποχρεώσεις, όπως την καταβολή της μισθοδοσίας στους αρχαιοφύλακες

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί από τα μέσα του περασμένου Μαΐου χωρίς να έχουν δει ούτε ένα ΕΥΡΩ στους λογαριασμούς τους.

Το ΕΚΗ στέκεται δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους, που μαζικά απευθύνθηκαν για στήριξη, προκηρύσσοντας στάση εργασίας την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 και ώρα από τις 12μμ έως τις 3.30μμ.  Παράλληλα, στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα υπάρξει εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων εάν δεν λάβουμε ουσιαστική απάντηση για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Αρχαιοφύλακες από όλη την Κρήτη θα συγκεντρωθούν στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους.

Καλούμε δε την Κυβέρνηση αντί να περνάει -εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου- αντεργατικά νομοσχέδια, να ανταποκρίνεται στις αυτονόητες υποχρεώσεις της.

Το ΕΚΗ δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τους καθημερινούς του αγώνες και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συνδικάτα τους.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ