Στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου - Σε συγκέντρωση καλεί το σωματείο

Τη συμμετοχή του στην πανελλαδική ημέρα δράσης των υγειονομικών, με στάση εργασίας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου από τις 8 έως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το δεύτερο κύμα της  πανδημίας έβγαλε στην επιφάνεια την εγκληματική πολιτική που αφήνει το λαό απροστάτευτο. Η επιβολή ενός ακόμη  καταστρεπτικού lock down με την οικονομική κρίση να βαθαίνει, θα τσακίσει τους εργαζομένους. Η επιβολή του, ένα βήμα πριν  το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρεύσει, αποκαθηλώνει τα ψέματα της κυβέρνησης για τη δήθεν «θωράκιση» του το προηγούμενο διάστημα.  

Αντί για μαζικές προσλήψεις προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ανέστειλαν τις κανονικές μας άδειες, κάτι που αποτελεί ανοιχτή ομολογία αυτού που ήδη γνωρίζουμε και η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούσε να κρύψει. Ότι δηλαδή δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό και τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα Υγείας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Περικόπτουν τα τακτικά χειρουργεία, μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας  νόσου με τραγικές συνέπειες για  τους ασθενείς από τις άλλες ασθένειες και  στέλνουν πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές.

Αντί για μέτρα προστασίας στα σχολεία, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μοιράζουν 21 δις επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για άλλη μια φορά, καλούμαστε να πληρώσουμε τις συνέπειες της υποστέλεχωσης και υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων Υγείας, συνέπεια όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Και έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάκτυλο, να ενοχοποιούν τα παιδιά μας,  να μας επιρρίπτουν την ευθύνη για την εξάπλωση της πανδημίας. Αυτοί που έκλεισαν 10.000 κρεβάτια και 15 νοσοκομεία! Αυτοί  που έκλεισαν τα νοσοκομεία λοιμωδών νοσημάτων με το γελοίο επιχείρημα ότι πλέον δεν υπάρχουν επιδημίες! Είναι επικίνδυνοι γιατί τζόγαραν την υγεία μας για τα κέρδη του εφοπλιστικού και του τουριστικού κεφαλαίου.

Αγανακτούμε γιατί καλούμαστε να πληρώσουμε το γεγονός ότι από το 2018 μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί καμία προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου, μη ιατρικού, προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην έχουν αντικατασταθεί ούτε οι 3500 συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν τα αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ενώ την τριετία 2017 – 2019, η κρατική χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία μειώθηκε κατά 415 εκατ. ευρώ. Οι ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης καλύπτουν ένα μικρό μέρος των τεράστιων ελλείψεων στο νοσοκομείο όταν οι  κενές θέσεις ξεπερνούν τις 500.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν το παραμικρό για να προετοιμάσουν το νοσοκομείο, και τώρα ψάχνουν χώρους για να νοσηλευτούν περιστατικά Covid-19, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την νοσηλεία τους.

Αντί να ενισχύσουν την πρωτοβάθμια Υγεία για να παίξει κομβικό ρόλο στην πρόληψη, καταγραφή  και παρακολούθηση ασυπτωματικών και ήπιων περιστατικών, με μαζικά test στα σχολεία, τους μαζικούς χώρους, την κοινότητα, αντίθετα την αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία. Η παντελής έλλειψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, οδηγεί ύποπτα περιστατικά να προσέρχονται  στο νοσοκομείο όταν πρέπει πάση θυσία να κλειστεί κάθε χαραμάδα για την είσοδο του ιού στους νοσηλευόμενους ασθενείς και στο λειψό προσωπικό ώστε να μην γίνουν εστίες υπερμετάδοσης της νόσου. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν υπάρχουν «εφεδρείες» υγειονομικών και πρέπει να αντιμετωπιστούν και άλλα μη covid περιστατικά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή - Διεκδικούμε αγωνιστικά:

➢ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

➢ Εξασφάλιση κατάλληλων και επαρκών Μέσων Ατομικής Προστασίας και λήψη όλων των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών.

➢ Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι απαράδεκτο σε αυτές τις συνθήκες να παρατηρούνται ελλείψεις υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού στα νοσοκομεία.

➢ Ένταξη των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και άμεση επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ:

  • ΠΕΜΠΤΗ 12/11 ΣΤΙΣ 8ΠΜ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  - 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8ΠΜ-10ΠΜ
  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  (www.somateiopagni.blogspot.com) – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ
  • ΤΗΛΕΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ