Στέλιος Νικολιδάκης: Ένας Κρητικός διεκδικεί μια θέση στο παγκόσμιο Gelato Festival World Masters

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Ένα βήμα πιο κοντά στο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό, περνώντας στους 3 φιναλίστ!

Την θέση στον ελληνικό τελικό Gelato Festival World Masters εξασφάλισε ο Στέλιος Νικολιδάκης, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας Κρητικός Φούρνος Daily, καθώς, όπως αναφέρει ο ίδιος στο Cretalive το παγωτό cheesecake με κρητικό ανθόγαλο (Cretan Cheese Cake) που παρουσίασε στους ελληνικούς προημιτελικούς της Artoza 2023 τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό, περνώντας στους 3 φιναλίστ εκ των οποίων οι 2 θα προκριθούν στην παγκόσμια διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην Ιταλία το 2025.

Νικολιδάκης Κρητικός Φούρνος Cheese Cake Κρήτη Ηράκλειο


Στόχος η εκπροσώπηση της Ελλάδας και της Κρήτης

“Ο παγκόσμιος διαγωνισμός παγωτού είναι ένας διαγωνισμός πιστοποιημένος από την ιταλική κυβέρνηση διεξάγεται ανά τον κόσμο. Διακρίνονται όσοι κάνουν το καλύτερο παγωτό, σε ό,τι έχει να κάνει με την γεύση και την υφή, με αγνές πρώτες ύλες της χώρας και ειδικότερα του τόπου του”, εξηγεί ο κ. Νικολιδάκης, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά και ήταν ένας από τους τρείς φιναλίστ.

“Όποιος πάρει τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή παγωτού θα τον κατέχει για πέντε χρόνια και θα προβάλλει την Ελλάδα και στην περίπτωση μας την Κρήτη”, είπε χαρακτηριστικά.

Νικολιδάκης Κρητικός Φούρνος Cheese Cake Κρήτη Ηράκλειο


Cretan Cheese Cake με αγνές κρητικές πρώτες ύλες

Ο κ. Νικολιδάκης παρουσίασε παγωτό cheesecake με κρητικό ανθόγαλο, που στη βάση του έχει μπισκότο από χαρούπι και μαρμελάδα από φρέσκιες φράουλες. Το σύνολο των πρώτων υλών ήταν από την Κρήτη και στόχος ήταν η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων που παράγει το νησί.

“Οι κριτές ενθουσιάστηκαν  με την ένταση στη γεύση και την βελούδινη υφή, τον τρόπο με τον οποίο είχα δομήσει το cheesecake με τις γεύσεις και νότες που αναδύονταν και έτσι πήγαμε πολύ καλά”.

Μετά το Πάσχα διαθέσιμο στα Κρητικός Φούρνος Daily

Όντας παθιασμένος με το παγωτό ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε ότι και στα οκτώ καταστήματα Κρητικός Φούρνος Daily, οι γεύσεις παγωτού εμπλουτίζονται διαρκώς. Μάλιστα η γεύση cheesecake που τον φέρνει κοντά στον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Μαΐου σε εορταστική εκδήλωση στο κατάστημα της εταιρείας στην Λεωφόρο Ικάρου 32 στις 7 το απόγευμα. Εκεί οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν την νέα γεύση που θα ενταχθεί στο portfolio των γεύσεων που θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα της αλυσίδας.

Πάνω από 40 οι γεύσεις στα καταστήματα

Έχοντας επενδύσει στην ποιότητα και στην καινοτομία ο κ. Νικολιδάκης επισημαίνει ότι ειδικά στην κατηγορία του παγωτού οι καταναλωτές μπορούν να βρουν έως και 40 γεύσεις παγωτού, οι οποίες κάθε χρόνο εμπλουτίζονται (χειροποίητα παγωτίνια, οικογενειακές συσκευασίες παγωτού αλλά και τούρτες παγωτού).

“Κάθε χρόνο γεννιούνται νέες ιδέες για το παγωτό, που προκύπτουν είτε από τις εκθέσεις που πηγαίνουμε είτε μετά από brainstorming με την ομάδα. Φέτος οι τάσεις είναι πάνω στους ξηρούς καρπούς και στην καραμέλα”, λέει χαρακτηριστικά.

Νικολιδάκης Κρητικός Φούρνος Cheese Cake Κρήτη Ηράκλειο
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ