Στη βουλή η διαμαρτυρία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Για την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών ελευθεροεπαγγελματιών & αυτοαπασχολουμένων» - Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ.ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ελευθεροεπαγγελματιών & αυτοαπασχολουμένων.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναφορά του ο Ηρακλειώτης βουλευτής σημειώνει:

"Στην επιστολή του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, αναφέρει ότι από την 01/01/2023 οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων πρόκειται να αυξηθούν βάσει του άρθ. 25, παρ. 4 του Ν.4670/2020, που προβλέπει προσαύξηση κατ’ έτος με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικά, σε ότι αφορά τον κλάδο των υγειονομικών, όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, η αύξηση των εισφορών είναι επιπρόσθετα προκλητική καθώς οι συντάξεις που λαμβάνουν είναι ντροπιαστικά χαμηλές τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και -ακόμη περισσότερο-συγκριτικά με άλλους ομοειδείς κλάδους. 

Με την επιστολή ζητείται:

1) Να αρθεί η εφαρμογή της εν λόγω διάταξης, ώστε οι ασφαλιστικές εισφορές να παραμείνουν σταθερές στα σημερινά επίπεδα. 

2) Να αποκατασταθεί η αδικία των συντάξεων πείνας των υγειονομικών σε αντίθεση με αυτές των λοιπών κλάδων.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την επιστολή να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε"

Δείτε εδώ την επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ