Στη βουλή το ζήτημα των εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

Newsroom
Newsroom

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης ζητώντας την επαναπρόσληψη των 52 εργαζομένων που απολύθηκαν

Την επαναπρόσληψη των 52 εργαζομένων που απολύθηκαν πρόσφατα από τις 8 δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (ΚΚΠΠΚ) σε όλο το νησί, όπου δούλευαν τα τελευταία 6-7 χρόνια, καλύπτοντας υπαρκτές ανάγκες στις ήδη υποστελεχωμένες δομές ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ.

Στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, περιορίστηκε ν' απαντήσει ο υπουργός Εργασίας Αδ. Γεωργιάδης και σε μια προσπάθεια ν' αποσείσει τις ευθύνες του, παρέπεμψε στην κα Ζαχαράκη που είναι αρμόδια - όπως είπε - για τον τομέα της Πρόνοιας. Υπεραμύνθηκε μάλιστα των διαφόρων μορφών απασχόλησης με τις οποίες εργάζεται η πλειοψηφία των εργαζομένων (ΙΔΟΧ, εργολαβικοί) αποκλείοντας οποιαδήποτε ρύθμιση για τη μονιμοποίησή τους, ενώ επικαλέστηκε το Σύνταγμα και τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, για να δικαιολογήσει την επιλογή της κυβέρνησης να μην στελεχώνει τις δομές Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό. 

Στη δευτερολογία του ο Μ. Συντυχάκης, κατήγγειλε τις τραγικές συνέπειες των απολύσεων στην παροχή υπηρεσιών του Κέντρου στους ίδιους τους απολυμένους εργαζόμενους, αλλά και στο εναπομείναν ελάχιστο προσωπικό που καλείται να δουλέψει σε εξαντλητικές συνθήκες. Σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις και στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους περιθαλπόμενους, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (βαριά ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, παιδιά χωρίς οικογένεια). 

Κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης της χρόνιας υποχρηματοδότησης και της δραματικής μείωσης του προσωπικού, στο πλαίσιο της οποίας, οι εργαζόμενοι και οι χρόνια πάσχοντες αντιμετωπίζονται ως κόστος, με σαφή στόχο την απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη του για Κοινωνική Πρόνοια και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικής δράσης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ