Στη Φλωρεντία το Γυμνάσιο Αρχανών

Newsroom
Newsroom

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν με την συμπεριληπτική εκπαίδευση και την κοινωνικοσυναισθηματική μάθηση για την πρόληψη της απομόνωσης και του στιγματισμού

Το Γυμνάσιο Αρχανών ως Διαπιστευμένο σχολείο Erasmus+ πραγματοποίησε κινητικότητα στη Φλωρεντία της Ιταλίας κατά το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου ως και 25 Μαρτίου 2023. Η κα Σκυβαλάκη Χρυσοβαλάντη, εκπαιδευτικός ΠΕ06, και η κα Σταυρακάκη Ειρήνη, εκπαιδευτικός ΠΕ02, παρακολούθησαν το επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο φορέας Europass Teachers Academy με θέμα “We Are All Special : Inclusion and Support for Students with Special Needs In and Out of the Classroom”. Στην ομάδα συμμετείχαν άλλοι 10 εκπαιδευτικοί και μια κλινική ψυχολόγος από την Πορτογαλία, τη Μαδέρα, τη νήσο Ρεουνιόν, τη Δανία και τη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν με την συμπεριληπτική εκπαίδευση και την κοινωνικοσυναισθηματική μάθηση για την πρόληψη της απομόνωσης και του στιγματισμού. Προσπελάστηκε το ευρύ φάσμα των μαθησιακών δυσκολιών, όπως η δυσλεξία. Ταυτόχρονα η ομάδα εργάστηκε για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τις προκλήσεις στις οποίες έχουν να ανταποκριθούν μαθητές που έχουν διαγνώσεις Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής (ADHD) ή ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Έχοντας ως βασικούς στόχους τόσο τη μάθηση όσο και την ευημερία των μαθητών ο εκπαιδευτικός καλείται να έχει το ρόλο του διευκολυντή και όχι του παρόχου της γνώσης, εστιάζοντας στις δυνάμεις και όχι στις αδυναμίες των παιδιών. Με αυτό το σκεπτικό παρουσιάστηκαν τεχνικές που διευκολύνουν την μάθηση η οποία δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην ενσυναίσθηση και στην αρμονική σχέση μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ