Στη φυλακή για τη χασισοφυτεία-γίγας! - Εισαγγελική έρευνα για τα νέα ονόματα

Στη φυλακή για τη χασισοφυτεία-γίγας! - Εισαγγελική έρευνα για τα νέα ονόματα

Στη φυλακή ο 40χρονος, η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη για την περίπτωση του 23χρονου - Νέα τροπή στην υπόθεση από τα ονοματεπώνυμα που κατέθεσε ο 40χρονος

Το δρόμο της φυλακής παίρνει ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου στο Αντισκάρι όπου καλλιεργούνταν γιγαντιαία χασισοφυτεία η οποία εντοπίστηκε το Σεπτέμβριο του 2016. Ο άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 8 μηνών και σε χρηματική ποινή 50.000 ευρώ. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. 

Ο 23χρονος συγκατηγορούμενός του κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος για άμεση συνέργεια στην διακίνηση υπό τη μορφή καλλιέργειας ινδικής κάνναβης. Μειοψήφησε μία δικαστής που είχε την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 8 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. 

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή και των δυο κατηγορουμένων για την υπόθεση της γιγάντιας χασισοφυτείας με τα 4.800 δενδρύλλια. 

Κατά τις απολογίες τους και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την εμπλοκή, ενώ η υπόθεση πήρε νέα τροπή με αφορμή μια νέα κατάθεση στην αστυνομία που έδωσε ο 40χρονος σήμερα ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου. 

Κατά την απολογία του ο 23χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν άνεργος και τον προσέγγισε ο 40χρονος ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε φορολογικό πρόβλημα και του ζήτησε να κάνουν ένα εικονικό μισθωτήριο του θερμοκηπίου στο όνομα του με το αζημίωτο για να μπορεί να φυτεύει κηπευτικά. "Δεν ήξερα τίποτα άλλο" σημείωσε κατηγορηματικά ο ίδιος. 

Ωστόσο η απολογία του 40χρονου έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση. Ο ίδιος ανέφερε ότι έδωσε νέα κατάθεση στην αστυνομία όσο βρισκόταν μέσα στη φυλακή και παρά όπως ισχυρίστηκε τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του αναφέροντας ότι στην υπόθεση εμπλέκονται τόσο ο συγκατηγορούμενος του όσο και τρεις ακόμα συγχωριανοί του, τους οποίους και κατονόμασε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι δουλειές του είχαν πέσει έξω, είχε εμπλακεί με τον τζόγο και πως τον προσέγγισε ένας από τους άνδρες που κατονόμασε ζητώντας του να του νοικιάσει τα θερμοκήπια του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι συγχωριανός του είπε ότι θα φυτέψουν 20 δενδρύλλια ενώ δε γνώριζε για το μέγεθος της φυτείας ενώ όταν όλα αποκαλύφθηκαν τον απείλησαν για να μη μιλήσει.

Μετά τις αποκαλύψεις του 40χρονου στο ακροατήριο και την κατάθεση που έδωσε μέσα στην φυλακή, αναμένονται εξελίξεις σε ως προς τα άτομα που κατονόμασε ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Εκτιμάται ότι θα διαταχθεί έρευνα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αφήσει άναυδους ακόμα και τους αστυνομικούς σύμφωνα με τους οποίους τα 5000 περίπου "νανάκια" θα απέδιδαν παραγωγή περίπου 2,5 τόνων με τα κέρδη να εκτοξεύονται στα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ