Στη φυλακή όλοι για την απαγωγή του Μ. Λεμπιδάκη - Ως το πρωί οι μαραθώνιες απολογίες

Ο ένας μετά τον άλλο πήραν τον δρόμο για τη φυλακή μετά την πολύωρη διαδικασία των απολογιών που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Το δρόμο για την φυλακή πήραν ο ένας μετά τον άλλο οι επτά που κατηγορούνται για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη με από τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών τους που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα !

Η παρουσία της αστυνομίας περιμετρικά του δικαστικού μεγάρου αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης ήταν έντονη από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και την ολοκλήρωση των απολογιών. Ως τα ξημερώματα ωστόσο παρέμεναν και τα συνεργεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης περιμένοντας την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. 

Όπως έγραψε το Cretalive, πρώτος απολογήθηκε ο ιδιοκτήτης της μάντρας, που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων. Ο άνδρας απολογούνταν επί 2,5 ώρες. Ο 43χρονος δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και γι' αυτό δέχθηκε να κρατηθεί εκεί ο επιχειρηματίας.

Αμέσως μετά, απολογήθηκε ο 40χρονος τελευταίος φρουρός του Μ. Λεμπιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη. 

Ακολούθησε ο 44χρονος επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου, ο οποίος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι επτά είναι:

Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Πρόκειται για τις σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα "παιδαριώδη στοιχεία", όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται στην υπόθεση, η οποία όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα "έρθουν" και νέες συλλήψεις.

Για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρόνη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ