Στη Χίο οι μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα

Newsroom
Newsroom

Συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Νέων Ομηρίδων όπου και παρουσίασαν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση "Η οδύσσεια ενός Κρουσανιώτη Ινφλουένσερ"

Στις 12-17/9/23 η Β' Γυμνασίου Κρουσώνα πραγματοποίησε ένα οδυσσειακό ταξίδι για να συναντήσει τον Όμηρο στη Χίο και να παρουσιάσει την πρωτότυπη θεατρική παράσταση "Η οδύσσεια ενός Κρουσανιώτη Ινφλουένσερ" στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Νέων Ομηρίδων που διενεργείται στο νησί.

Γυμνάσιο Κρουσώνα Χίος

Η εκδρομή περιλάμβανε δυο μέρες στη Χίο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Πυργί, ένα πολύ ιδιαίτερο Μαστιχοχώρι και στο Μουσείο Μαστίχας. Η παράσταση δόθηκε στη Δασκαλόπετρα, έναν ατμοσφαιρικό υπαίθριο χώρο, στον οποίο, σύμφωνα με το μύθο, καθόταν ο Όμηρος και δίδασκε.

Γυμνάσιο Κρουσώνα Χίος

Δύο ακόμα μέρες αφιερώθηκαν σε ξεναγήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μουσείο & το βράχο της Ακρόπολης, καθώς & το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στην Αθήνα.

Γυμνάσιο Κρουσώνα Χίος

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάποιοι μαθητές έφευγαν για πρώτη φορά εκτός Κρήτης και ουδέποτε είχαν λάβει μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό που τους έφερνε σε επαφή με σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι μαθητές συνέθεσαν και σχετικές μαντινάδες:

"Οι Κρουσανιώτες πήγανε στη Χίο το νησάκι,

να παίξουν το θεατρικό με τέχνη και μεράκι".

"Από την Κρήτη ντάκαρα και πήρα ένα πλοίο,

για νά'ρθω, Όμηρε, να σε δω, να κάθεσαι στη Χίο".

Γυμνάσιο Κρουσώνα Χίος

Τέλος, θα θέλαμε ως σχολείο να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που διαμεσολάβησε ώστε να εξασφαλιστούν δωρεάν τα εισιτήρια για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τον υποψήφιο δήμαρχο Μαλεβιζίου Πιτσικάκη Δημήτριο.

Γυμνάσιο Κρουσώνα Χίος

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ