Στη Σούδα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford»

Newsroom
Newsroom

Θα παραμείνει έως τις 6 Δεκεμβρίου και το πλήρωμα θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα Χανιά - Αντιδράσεις από τους φορείς

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το πρωί το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford». Το πλοίο προσέγγισε στον προβλήτα Κ14 της Νατοϊκής Βάσης Μαραθίου με την βοήθεια ρυμουλκών. Το πλοίο, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων και αναμένεται να παραμείνει στη Σούδα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Το πλήρωμα σταδιακά θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα Χανιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «USS Gerald Ford», είναι το πρώτο της κλάσης του, φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και μια σειρά άλλων καινοτομιών. Αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων.

Γιά την παρουσία του Αμερικανικού πλοίου στα Χανιά, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων με ανακοίνωση της δηλώνει ότι είναι ανεπιθύμητη η παρουσία του αεροπλανοφόρου στην περιοχή.

ΚΚΕ Χανίων: Ανεπιθύμητο στα Χανιά το αεροπλανοφόρο

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ αναφέρει:

"Στη Σούδα στάθμευσε το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford», η ναυαρχίδα της αμερικανοΝΑΤΟϊκής δύναμης, που από την πρώτη στιγμή έπλευσε στα ανοιχτά της Παλαιστίνης. Η παρουσία του ενισχύει την εμπλοκή της χώρας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και στα επικίνδυνα σχέδια του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο χανιώτικος λαός από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει μαζικά, πλατιά την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, απαιτώντας να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό, να κλείσει η βάση της Σούδας, να γίνει πράξη η δίκαιη και αυτονόητη διεκδίκηση του παλαιστινιακού λαού για πατρίδα, να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.  

Η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια για εδαφική επέκταση του Ισραήλ, στον μεγάλο ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας για το ποιος θα κυριαρχήσει στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου, την ώρα που μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία και γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, μόνο ασφάλεια δε γεννά στον λαό μας. 

Ιδιαίτερα εδώ στα Χανιά, με τη βάση της Σούδας να πρωτοπορεί στις πολεμικές επιχειρήσεις και να μετατρέπει την περιοχή μας σε στόχο αντιποίνων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν επιλέξει ως στρατηγικό σύμμαχο το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου και στήριξαν την ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, αναγνωρίζοντας ανερυθρίαστα το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. 

Πρόκειται για τα ίδια κόμματα που εδώ και χρόνια διαμορφώνουν, στηρίζουν και υπογράφουν συμφωνίες, όπως αυτή μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, σε ορμητήριο πολέμου, μακελεύοντας γειτονικούς λαούς.

Τα ματωμένα δολάρια των Αμερικάνων στρατιωτών, που συνηθίζουν να συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι στην πόλη μας, δεν μπορούν να εξαγοράσουν ούτε την ανοχή ούτε τη συνενοχή του λαού μας.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για: 

  • Απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία. 
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα.
  • Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 6.30μ.μ. σε πικετοφορία στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς για την πλατιά ενημέρωση του χανιώτικου λαού και παρέμβαση στις γειτονιές".

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Στη δική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων αναφέρει:

"

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων διαμαρτύρεται για την παρουσία του νεότερου  και μεγαλύτερου αμερικάνικου αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ  «USS Gerald Ford» που είναι σταθμευμένο στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας.

Η παρουσία του στην περιοχή μας είναι επικίνδυνη , αφού εξυπηρετεί τους πολεμικούς σχεδιασμούς  ΗΠΑ - ΝΑΤΟ- ΕΕ στο έδαφος  της  Παλαιστίνης σφαγιαζοντας τον λαό της.

Η θέση των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρη στο πλευρό του Ισραήλ , γι’ αυτό συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις με αεροπορικές, ναυτικές και ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις. Αποστέλλουν μεγάλα φορτία πυραύλων, διεξάγουν ηλεκτρονικό πόλεμο, αξιοποιούν τα πιο σύγχρονα αεροπλανοφόρα τους, που κατακλύζουν την Ανατολική Μεσόγειο, με τη βάση της Σούδας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.  

Όλες οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας έχουν ευθύνη για το μεγάλο έγκλημα που διαπράττουν στην Παλαιστίνη και σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως γίνεται  και στην Ουκρανία .Είναι αυτοί που έχουν βάλει την υπογραφή τους και έχουν συμφωνήσει την μετατροπή της χώρας μας σε απέραντη αμερικανατοϊκή βάση !!!!

Θέλουμε εδώ και τώρα :

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές
  •  Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού
  • Λευτεριά την Παλαιστίνη
  • Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ