Στην απεργιακή κινητοποίηση εργαζόμενων στο ΕΚΗ ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στην απεργιακή κινητοποίηση εργαζόμενων στο ΕΚΗ ο Σωκράτης Βαρδάκης

«Η Κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους καταργώντας κάθε έννοια δικαίου», αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

«Η απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα των εργαζομένων ότι πρέπει να μπει φρένο στην πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην επαναφορά της μνημονιακής κανονικότητας της Ν.Δ..

Από τον πρώτο κιόλας μήνα διακυβέρνησης της χώρας, η Κυβέρνηση κατήργησε εργασιακά δικαιώματα και μέτρα προστασίας των εργαζομένων, τα οποία είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί η θέση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Για τον κ. Μητσοτάκη, η οικονομία πρέπει να αναπτύσσεται, οι επιχειρήσεις να κερδοφορούν, οι εργοδότες να είναι ευχαριστημένοι, αλλά οι εργαζόμενοι ανυπεράσπιστοι.

Επιχειρεί με άκρατο ρεβανσισμό, να επαναφέρει τις μνημονιακές πολιτικές 2010-2014, μέσα από την πλήρη αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων και την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στο βωμό ενός ανισόρροπου σχεδίου «ανάπτυξης» για τους λίγους.

Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των εργαζομένων, υπερασπιζόμενοι   τα δικαιώματά τους.»

 

Δείτε επίσης:

Και το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων στη συγκέντρωση στο ΕΚΗ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ