Στην Ισπανία για το Erasmus+ εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αρχανών

Newsroom
Newsroom

Στην Ισπανία για το Erasmus+ εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αρχανών στα πλαίσια της Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-27

Ολοκληρώθηκαν οι κινητικότητες που προέβλεπε το σχέδιο με κωδικό αριθμό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000009768 που υλοποιεί το Γυμνάσιο Αρχανών στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus+ 2021-27.

Δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μετακινήθηκαν στη Βαλένθια της Ισπανίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν, στο διάστημα 19-24/09/22, το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “ICT in the Classroom: Innovative Tools to Facilitate Students Learning, Collaboration and Creativity”, που διοργάνωσε ο οργανισμός Europass Teacher Academy. Βασικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στη χρήση ψηφιακών εργαλείων στην τάξη που προωθούν τη μάθηση, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών.

erasmus

Επιπλέον, στο διάστημα 26-30/09/22 δύο ακόμα εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν σε Επιτόπια Παρακολούθηση Εργασίας (Job Shadowing), στο σχολείο Colegio Alga στην πόλη Santiago de Compostella της Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπαιδευτικοί μας παρακολούθησαν μαθήματα από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να γνωρίσουν καλές πρακτικές χρήσης ψηφιακών εργαλεία και μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επίσης οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να δουν πως χρησιμοποιείται η ψηφιακή τεχνολογία για διοικητικά ζητήματα του σχολείου, να συζητήσουν με καθηγητές από το σχολείο υποδοχής τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ του ελληνικού και του ισπανικού εκπαιδευτικού συστήματος, να παρατηρήσουν πως εργάζονται οι εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο προσωπικό του Colegio Alga και να ενημερωθούν για τα έργα Erasmus+ και τα υπόλοιπα καινοτόμα έργα που υλοποιεί το σχολείο υποδοχής.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ