Στην κινητοποίηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

Newsroom
Newsroom

Στηρίζει τους Φοιτητικούς Συλλόγους

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου καλεί σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Το "ραντεβού" έχει δοθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 12.00 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου τονίζει:

 "ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

·        ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.

·        ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, ΤΗΝ …ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ».

·        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.

·        ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ.

·        ΕΝΙΑΙΟ-ΜΕΤΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ-ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ-ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ- ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην αντιδραστική πολιτική της Ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημίου, αλλά και της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την υποστήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου, στη βάση των αντιλαϊκών συνθηκών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, των αξιώσεων του Ο.Ο.Σ.Α και του Σ.Ε.Β Πρόκειται για μια μαύρη, αντιδραστική πολιτική πρόσδεσης του Πανεπιστημίου και της Β/θμιας Εκπαίδευσης με τις αξιώσεις της επιχειρηματικής κερδοφορίας, με την επίταση των ταξικών φραγμών στη γνώση και γενικά με την απογύμνωση των λαϊκών στρωμάτων από κάθε μορφωτικό δικαίωμα και κατάκτηση.

Μπροστά στο διογκούμενο κύμα της οργής και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που ορθώνει το φοιτητικό κίνημα με τις καταλήψεις των σχολών, τα μαζικά και επαναλαμβανόμενα συλλαλητήρια ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της Ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της γνώσης, η κυβέρνηση της Ν.Δ -ως πιστός φρουρός των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της- αποφάσισε να επιβάλει ξανά το γνωστό δόγμα «νόμος και τάξη», είτε με τις …εισαγγελικές παρεμβάσεις (!) και την …έφοδο της Αστυνομίας στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ, είτε με την υπονόμευση των φοιτητικών καταλήψεων, μέσω των « ψηφιακών εξετάσεων», στοχεύοντας στην καταστολή και την τρομοκράτηση του αναπτυσσόμενου φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.

Στη βάση αυτή, η κυβέρνηση ποινικοποιεί και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ, που στηρίζει τους φοιτητικούς αγώνες, απειλεί συνδικαλιστή με απόλυση (!), ενώ συνεχίζει το καθεστώς των διώξεων αγωνιστών σε όλους τους χώρους, την ίδια ώρα που ..προειδοποιεί για την καταστολή και των μαζικών αγροτικών κινητοποιήσεων.

Πρόκειται για μια στυγνά αντιλαϊκή πολιτική που θέτει στο στόχαστρο τον «εχθρό-λαό», ποινικοποιεί την απεργία και τη διαδήλωση, θεωρεί τις καταλήψεις ως «αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις», μετονομάζοντας τις από συλλογικό μέσο πάλης ως …ποινικό αδίκημα, όπως επιτάσσει το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης και το οποίο εδραιώνεται στο αντίστοιχο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), με στόχο τη φίμωση του φοιτητικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος και την υποταγή του στις αξιώσεις της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της.

Η κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του Πανεπιστημίου έχει στόχο την κατάργηση του Ασύλου και τη μετατροπή των Πανεπιστημιακών Σχολών, της έρευνας, αλλά και της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε πεδίο… κερδοφόρας δράσης του επιχειρηματικού κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.

Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή επέλαση που εδραιώνεται στις αντιδραστικές συνθήκες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και υλοποιεί τις αξιώσεις του κεφαλαίου, το αναπτυσσόμενο και αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα ορθώνει την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του, ενώνει τη φωνή του με το αγροτικό και το εργατικό κίνημα και διεκδικεί: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Στην ίδια βάση, το εκπαιδευτικό κίνημα αντιστέκεται στο αντιδραστικό μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, όπως αποτυπώνονται στην Ιδιωτικοποίηση της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και στην επίταση των ταξικών φραγμών (π.χ. Ε.Β.Ε-Τράπεζα Θεμάτων κλπ.) και συνδέεται σε μια αλυσίδα με το φοιτητικό, το αγροτικό και το εργατο-λαϊκό κίνημα, με αίτημα την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της αμορφωσιάς, της φτώχειας, της ανεργίας και της φίμωσης του λαϊκού κινήματος.

Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου, ο μόνος δρόμος είναι Η ΕΝΙΑΙΟ-ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ."

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ