Στην κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στην Λότζια η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου καλεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο

Στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στην Λότζια, βρέθηκε η  Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, η οποία όπως ανακοινώθηκε ζήτησε "ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα μονιμοποίησης τους και συγκεκριμένα την αποδοχή από την Δημοτική Αρχή της αγωγής των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι συμβασιούχοι. Kάτι που μπορεί να αποτελέσει μια προσωρινή αλλά ουσιαστική ανάσα στον αγώνα τούς".

 

Η ανακοίνωση

Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δ. Βρύσαλης παραβρέθηκε στην κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στην Λότζια, ζητώντας ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα μονιμοποίησης τους και συγκεκριμένα την αποδοχή από την Δημοτική Αρχή της αγωγής των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι συμβασιούχοι. Kάτι που μπορεί να αποτελέσει μια προσωρινή αλλά ουσιαστική ανάσα στον αγώνα τούς.
Μόνο μετά από πιέσεις των εργαζομένων η Δημοτική αρχή δέχτηκε να συζητήσει με τους εργαζόμενους. Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε την στάση της καθώς ο ίδιος ο  Δήμαρχος δήλωσε πως από τη μία στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων από την άλλη έκανε σαφές πως δεν συνομολογεί στην αγωγή που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι και δηλώνουν ότι επιτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Από την πλευρά του ο Δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επέμεινε το θέμα να πάει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί, να παρθεί πολιτική απόφαση και να προχωρήσουν όλα τα αναγκαία μέτρα τόσο για την αποδοχή της αγωγής των εργαζομένων όσο και συνολικά για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου.
Κάτω από τις πιέσεις που έφερε η αποφασιστικότητα των συμβασιούχων εργαζόμενων, η Δημοτική αρχή καλεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Τετάρτη 29 Μάρτη στις 6μμ στη Λότζια.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου» καλεί όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τους δημότες, να διεκδικήσουν ΤΩΡΑ την στελέχωση τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μαζί με τη απαραίτητη έκτακτη κρατική χρηματοδότηση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους 6μμ στο Δημοτικό Συμβούλιο !

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ