ΚΡΗΤΗ
Στην Κρήτη ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας για την επέτειο της Αρκαδικής Εθελοθυσίας
Την πρόσκληση απηύθυνε Κρητική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο
Την Κρήτη θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 160η επέτειο της Αρκαδικής Εθελοθυσίας. Τη σχετική πρόσκληση διατύπωσαν στον κ. Τασούλα ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και ο Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή και ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης.
Στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου επισημαίνονται τα εξής, σχετική με την επίσκεψη της κρητικής αντιπροσωπείας στο Προεδρικό Μέγαρο:
«Το πρωί της Πέμπτης, 29ης Ιανουαρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, η Ερίτιμος κ. Μαίρη Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητος Ρεθύμνης, ο Εντιμότατος κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Παπαλεβυζάκης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγιναν δεκτοί από τον Εξοχώτατο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, προς τον οποίο επέδωσαν επίσημη πρόσκληση για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της 160ής Επετείου της Αρκαδικής Εθελοθυσίας.
Ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση αυτή και ανέφερε ότι με χαρά θα παραστεί στη μεγάλη αυτή για το Ρέθυμνο και την Κρήτη Επέτειο.
Με τον κ. Πρόεδρο διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση για διάφορα θέματα».
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο
