Στην κυκλοφορία ο δρόμος που έγινε ... σίριαλ! Δείτε βίντεο

Newsroom
Newsroom

Μετά από μήνες ταλαιπωρίας και αγωνίας, ο νέος δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά χρησιμοποιείται και πάλι...

Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, αποσύρθηκαν οι νεροπαγίδες και οι πινακίδες που ενημέρωναν ότι ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαράείναι κλειστός, και μετά τη νέα αυτοψία στο σημείο που έγινε το πρωί της Πέμπτης, κατόπιν σχετικού ελέγχου, ο δρόμος που έγινε ... σίριαλ τους τελευταίους μήνες, τελικά δόθηκε στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Γιώργο Αγαπάκη τελικά περίπου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δρόμος και τυπικά δόθηκε σε χρήση, μετά τις απαραίτητες εργασίες που κράτησαν εδώ και περίπου 7 μήνες, στο πλαίσιο  της χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε, ύψους περίπου 9 εκ. ευρώ.

 

Στα σημείο όπου είχε σημειωθεί κατολισθητική καθίζηση τον περασμένο Μάρτιο και στη συνέχεια το ρήγμα συνέχισε να βαθαίνει εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης, έπεσε άσφαλτος, έγιναν επίσης συμπληρωματικές εργασίες στις σήραγγες τόσο σε Απομαρμά όσο και σε Πλουτή ενώ αναμένονται και νέες εργασίες.

Πάντως, το σημαντικό είναι ότι και πάλι ο νομός Ηρακλείου θα εξυπηρετείται κανονικά από τα βόρεια στα νότια ενώ μήνες τώρα ήταν ουσιαστικά "κομμένος" στα δύο και η κυκλοφορία διεξαγόταν από τον παλιό δρόμο της Μεσαράς με τα γνωστά και διαχρονικά προβλήματά του.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης

ΟΑΚ δρόμος Μεσαρας

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΟΑΚ αναφέρει:

"Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνει ότι από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 22/9/2022,  δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, ο δρόμος της Μεσσαράς σε όλο το οδικό τμήμα, από την Αγία Βαρβάρα έως τον Ι/Κ Καστελλίου Μοιρών από και προς το Ηράκλειο με την Μεσσαρά.

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, στο επίμαχο τμήμα και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, αποφασίστηκε η άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ίσχυαν στην περιοχή και ο δρόμος δόθηκε ξανά στη κυκλοφορία, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ. κ. Άρη Παπαδογιάννη, ο οποίος μετέβη την Πέμπτη το πρωί στην περιοχή, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Γιώργου Αγαπάκη, του Διοικητή Τροχαίας Ηρακλείου κ. Στέλιου Καρακούδη  και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων . 

Ο Ο.Α.Κ. γνωστοποιεί ακόμη ότι οι εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης της οδού,  θα συνεχιστούν εκτός του οδοστρώματος αυτής και ειδικότερα στις περιοχές του Πανασού  και Απομαρμά (Βορείως της σήραγγας), όπου θα τοποθετηθεί επί πλέον εργοταξιακή σήμανση μόνο για την είσοδο – έξοδο στην οδό των εργοταξιακών οχημάτων.  

ΟΑΚ δρόμος Μεσαρας

«Καταφέραμε ένα έργο σύνθετο τόσο σε τεχνικό όσο και σε γραφειοκρατικό επίπεδο, να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία, μέσα σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Η ασφάλεια των χρηστών των οδικών έργων που υλοποιούμε, αποτελεί την βασικότερη προτεραιότητα μας και πλέον, το συγκεκριμένο τμήμα, είναι ασφαλές για τους διερχόμενους οδηγούς. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που εργάστηκαν για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να δώσουμε και πάλι τον δρόμο αυτό στην κυκλοφορία και κυρίως συνολικά στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και προσωπικά στους κυρίους Καραμανλή και Καραγιάννη καθώς και στον Δ/ντή Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Καρνέση, που έλαβαν τολμηρές αποφάσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια πάσης φύσεως που εμφανίστηκαν αλλά και για να διασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση του έργου» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Άρης Παπαδογιάννης. Διαβάστε επίσης:

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του δρόμου Ηράκλειο - Μεσαρά

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ