Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου συμμετέχει στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων ενάντια στο νέο αντιεργατικό νομοσχέδιο, την 1η Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, καλώντας με ανακοίνωση της σε μαζική συμμετοχή.
"Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν Ηρακλείου ,καλεί όλους του συνταξιούχους τους εργαζόμενους, του Ηρακλείου την Τετάρτη 1 Οκτώβρη στις 10 πμ στη Πλατεία Ελευθερίας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στη νέα γενιά στα παιδιά μας , που καλούνται σήμερα τον 21ο αιώνα που τα κέρδη των επιχειρήσεων είναι στο ουρανό, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, να δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα ,με κατάργηση του πενθημέρου , χωρίς ΣΣΕ , και σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους , να αποσυρθεί τώρα το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης για το άωρο.
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα άωρο –πενθήμερο-35 άωρο για όλους.
Λεφτά για συντάξεις μισθούς υγεία –παιδεία .
Όχι στο νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Τη επαναφορά της 13-14 σύνταξης που είναι πληρωμένη από εμάς
Τώρα μέτρα για την ακρίβεια που εξαφανίζει τη σύνταξη μας το πρώτο 10 ήμερο του μήνα ,όπως μείωση του ΦΠΑ ,στα τρόφιμα ,του φόρου ειδικής κατανάλωσης
Για πραγματικές αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού ,σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές .
Απαιτούμε τη άμεση στελέχωση του Βενιζελείου Νοσοκομείου και όλων των Δημοσίων δομών υγείας
Υπερασπίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρών ,να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν ανεχόμαστε άλλη κορόιδα να μας λέει η κυβέρνηση ότι δεν έχει Δημοσιονομικά χώρο ,ότι δεν υπάρχουν χρήματα ,και από την άλλη μοιράζει δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς ,την πολεμική Βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους και Τραπεζίτες. ΟΧΙ ΣΤΗ 13ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΚΛΑΒΙΑ" αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Ενωση.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
