Στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Απριλίου, απευθύνει με ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

''Συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καλεί τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στην 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική απεργίας της 6ης του Απρίλη που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, για να υπερασπιστούμε το εισόδημα μας, ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Η απεργία αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία, είναι να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος και να απεμπλακεί η χώρα μας από αυτόν.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Το μισθολόγιο που καθιέρωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2015 (Ν.4354/15), αντί να άρει τις περικοπές των προηγούμενων μνημονίων των Κυβερνήσεων 2010 – 2015, καθήλωσε τους μισθούς μας, αφού προβλέπει πως καμιά αύξηση δεν θα δοθεί, μέχρι 31/12/2022. Ταυτόχρονα, πάγωσε τη διετία 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη, ένα πάγωμα που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών ούτε καν στο αίτημα μας για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο (όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα) δεν έδωσαν θετική απάντηση, αλλά δήλωσαν ότι το θεωρούν και άδικο!!! Θεωρούν δηλαδή, άδικο να πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης, ένας εργαζόμενος στο Δημόσιο με 13.000 ευρώ ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα και να μην πληρώνει ένας επιχειρηματίας στον ιδιωτικό τομέα, με εισόδημα 150.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς, τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες, για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική πολιτική της.

Η απεργία αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα, να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση δικιά μας, όλων των εργαζομένων και μπορεί να πιέσει την κυβέρνηση, η οποία -με το "καρότο" των παροχών/ψίχουλων- επιδιώκει την καλλιέργεια στάσης αναμονής και κλίματος συναίνεσης, για να μην εκφραστεί η εργατική - λαϊκή δυσαρέσκεια, ενώ αξιοποιεί και το "μαστίγιο" του αυταρχισμού και της καταστολής των αντιδράσεων.

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική πάλη, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας, για τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.

Σε αυτή τη συγκυρία, όλοι μαζί διεκδικούμε:

1. Οικονομικά:

Αυξήσεις στους μισθούς μας

• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

• Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

• Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού

• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

2. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

3. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

5. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

6. Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμομε οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ''!!! 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ