ΚΡΗΤΗ
Στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
Το Σάββατο 4 Απριλίου στην Καισαριανή
Στην πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Καισαριανή στην Αθήνα το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 συμμετέχει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Ηρακλείου.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Με σύνθημα: «Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους - Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή»
Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών μέσα από την εκλογοαπολογιστική του Γ.Σ., την μαζικότερη συνέλευση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, αποφάσισε να συμμετέχει στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνδικαλιστών που διοργανώνει το ΠΑΜΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Απρίλη, στις 9:00 π.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή.
Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, καθώς όχι μόνο η περσινή μας συμμετοχή τροφοδότησε και το δικό μας σωματείο με πολύτιμη πείρα που αποτυπώθηκε στην συνέχεια στην δράση του σωματείου μας, αλλά και γιατί ζούμε σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Η συμμετοχή μας στη σύσκεψη αποσκοπεί στην ενίσχυση του συντονισμού των αγώνων, στην υπεράσπιση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και στη συμβολή στη διαμόρφωση αγωνιστικού σχεδίου δράσης απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων για τα κέρδη των λίγων. Στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για τους πολέμους τους!
Η πανελλαδική σύσκεψη πραγματοποιείται σε μία περίοδο που η παρουσία και η αξιοποίηση της Σούδας από την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ μεγαλώνει την ανησυχία και αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση αντίδραση! Βέβαια στόχο δεν αποτελεί μόνο η Σούδα αλλά κάθε στρατιωτική υποδομή ή υποδομή διττής χρήσης (στρατιωτικής και πολιτικής), όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι όπου εργάζονται 100αδες συνάδελφοι κα.
Οι ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης, όπως και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, με τη συνεχή ανανέωση των συμβάσεων παραμονής των βάσεων στη χώρα, είναι εγκληματικές! Ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ είναι συνένοχες στο έγκλημα και βάζουν τον ελληνικό λαό και ειδικά τον λαό και τη νεολαία της Κρήτης, σε τεράστιους κινδύνους. Ενώ, την ίδια ώρα, η ίδια αυτή κυβέρνηση που μας μπλέκει στους πολέμους, φορτώνει στον λαό και το κόστος της πολεμικής οικονομίας.
Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν είναι ξεκομμένη από την ακρίβεια, την εκμετάλλευση και την υποβάθμιση της ζωής μας. Είναι η άλλη όψη της ίδιας πολιτικής που έχει ως κριτήριο το κέρδος. Μιας πολιτικής που βρίσκει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές, αλλά αφήνει τα νοσοκομεία και τα σχολεία να ρημάζουν, τους συναδέλφους μας να σακατεύονται στους χώρους δουλειάς!
Την ίδια ώρα, η ίδια αυτή κυβέρνηση που μας μπλέκει στους πολέμους, φορτώνει στο λαό και το κόστος της πολεμικής οικονομίας με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και το ράλι στις τιμές των καυσίμων που έχει ήδη ξεκινήσει, ανακοινώνοντας διάφορα voucher, σταγόνα στον ωκεανό, την ίδια ώρα που τα σούπερ μάρκετ και οι εφοπλιστές κάνουν πάρτι με κέρδη δισεκατομμυρίων!
Δεν έχουν κανένα συμφέρον σήμερα οι εργαζόμενοι από τη γραμμή της “Εθνικής ομοψυχίας” του κεφαλαίου που εμπλέκει τη χώρα μας περισσότερο από ποτέ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δε θα πληρώσουμε πάλι εμείς τις συνέπειες των πολέμων τους! Χαράζουμε τη μοναδική γραμμή στο εργατικό κίνημα που μπορεί να φέρει αποτελέσματα υπέρ των εργαζομένων! Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, καμιά κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα!
Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη σήμερα από ένα εργατικό κίνημα που θα παλεύει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, που θα βάζει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και όχι ένα κίνημα που θα στοιχίζεται πίσω από τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους».
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
