Στην παρουσίαση του σχεδίου του νέου ΒΟΑΚ και ο Μενέλαος Μποκέας

Στην παρουσίαση του σχεδίου του νέου ΒΟΑΚ και ο Μενέλαος Μποκέας

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Στα Χανιά βρέθηκε το Σάββατο 29 Μάϊου ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας όπου παρακολούθησε από κοντά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Αμέσως μετά την τελετή παρουσίασης του σχεδίου της Κυβέρνησης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης. Είναι επίσης σημαντικό πως υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Το μεγαλύτερο τμήμα του νέου ΒΟΑΚ που θα διέρχεται από το δήμο μας θα έχει νέα χάραξη. Είναι αυτονόητο ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενημερωθούμε για τις λεπτομέρειες της νέας χάραξης Και κυρίως για τις παρεμβάσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε και εμείς στην υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου. »

Μποκέας ΒΟΑΚ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη όλα τα ανοιχτά θέματα που αφορούν τμήματα του ΒΟΑΚ, εντός του δήμου.

Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε το δήμαρχο Μαλεβιζίου, πως μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί μία εργολαβία που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα καθιζήσεων τόσο στη λεγόμενη Κακιά Στροφή λίγο πριν τη διασταύρωση της Λυγαριάς, όσο και στο ύψος του ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων.

Οι μελέτες για τα δύο αυτά σημεία, όπως ενημέρωσε ο κ Γ. Καραγιάννης το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, έχουν ολοκληρωθεί και είναι στη διαδικασία έγκρισης, ώστε το έργο να μπορεί να δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι.


Δείτε επίσης:

ΒΟΑΚ: Το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: "Η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους τον δρόμο που της αξίζει"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ