Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου

Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου

Συνάντηση του Γ. Κεφαλογιάννη με τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ολοκλήρωση των διαδικασιών και των εκκρεμοτήτων αναφορικά με την κατασκευή του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Στη συνέχεια ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής συναντήθηκε για το ίδιο ζήτημα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη. 

Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το αμέσως επόμενο διάστημά οι μηχανικοί του Υπουργείου θα αποστείλουν την τελική μελέτη, κατόπιν των διορθώσεων που έχουν γίνει στις «Κτιριακές Υποδομές». Παράλληλά, αναφορικά με την εκκρεμότητα που αφορά τις θέσεις στάθμευσης του Αστυνομικού Μεγάρου πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να εξουσιοδοτήσει την Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου να προβεί στην συμβολαιογραφική πράξη για την εκχώρηση δικαιωμάτων επί του συγκεκριμένου χώρου. Ως εκ τούτου με την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων αναμένεται να προχωρήσει   η δημοπράτηση του έργου εντός του του 2021, θέτοντας έτσι το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την άμεση ανταπόκριση και τον ουσιαστικό συντονισμό των τελευταίων εκκρεμοτήτων αναφορικά με την δημοπράτηση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου. Ενός έργου που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες που πλέον θα στεγάζονται σε ένα σύγχρονο τετραώροφο κτίριο 2.317,89 τ.μ.. Από την απαρχή αυτής της προσπάθειας η συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  την (ΚτΥπ) Α.Ε, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, τα στελέχη και τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, το Δήμο Ρεθύμνου την Περιφέρεια Κρήτης και τον Ο.Α.Κ υπήρξε υποδειγματική. Η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, η ολοκλήρωση όλων των μελετητικών διαδικασιών και η δέσμευση των απαιτούμενων πόρων για την υλοποίηση του έργου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποτελέσαν τα κρίσιμα βήματα που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε φάση υλοποίησης. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς ενημερώθηκα πως  με βάση τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για τις τελικές εκκρεμότητες το έργο του νέου Αστυνομικού Μεγάρου εισέρχεται σε τελική ευθεία προκειμένου να δώσει την οριστική λύση στο μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.».

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ