Στην τρίτη ψηλότερη κορυφή της Δίκτης ο ΕΟΣ Λασιθίου
Την ερχόμενη Κυριακή η εξόρμηση
Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου (ΕΟΣ Λασιθίου) , σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου (ΕΟΣ Ρεθύμνου) διοργανώνει για τα μέλη του ανάβαση στην τρίτη ψηλότερη κορυφή της Δίκτης, το "Λάζαρο" στα 2085μ.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το Οροπέδιο Καθαρό, στα 1250 μ. θα ανέβει από τον "Λάκκο τσ' Όχρας" στο "Λιβάδι" και από την βόρειο ανατολική πλευρά θα ανέβει στην κορυφή.
Ώρες πορείας (7) (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις) 10,3 χλμ .
Βαθμός δυσκολίας (2+)
Αναχώρηση από Λασιθιώτικο φούρνο στον Άγιο Νικόλαο 06:45
Τα μέλη του ΕΟΣ Λασιθίου που θα έλθουν από Οροπέδιο Λασιθίου θα πρέπει να βρίσκονται στις 07:30 στο Αβδελιακό Καθαρού έξω από την Ταβέρνα Στερεός .
Η μετακίνηση προς το Καθαρό θα γίνει με δικά μας μέσα .
ΑΡΧΗΓΟΣ : ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5/2022 ΣΤΑ ΤΗΛ : 6972667591 - 6948040401
Η ανάβαση στον Λάζαρο απαιτεί εμπειρία και καλή φυσική κατάσταση (για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται 2+ βαθμού δυσκολίας).
Απαραίτητος ορειβατικός εξοπλισμός (Μποτάκια ορειβατικά, μπατόν, αντιανεμικό , αρκετό νερό ,σνακ, καπέλο ,γυαλιά ηλίου).
- O Δήμος Ιεράπετρας στους 28 πρώτους Δήμους που ενεργοποιούν πρωτοποριακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες
- Θέματα συνεργασίας συζητήθηκαν στη συνάντηση Αρναουτάκη-Σέγκου
- Βαρδάκης: «Αδιαφορία της κυβέρνησης για την απαραίτητη χρηματοδότηση με σκοπό την ολοκλήρωση του κτιρίου του Γηροκομείου Βιάννου»
