Στήριξη από την Ελένη Βατσινά στους λιμενικούς για όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα!

Newsroom
Newsroom

Ένα επικίνδυνο επάγγελμα που δεν έχει αναγνωριστεί ως τέτοιο, χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις και σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό συνθέτουν την καθημερινότητα των λιμενικών

Έναν άκρως εποικοδομητικό διάλογο ανέπτυξε η υποψήφια βουλευτής ν.Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Ελένη Βατσινά με το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, αναφορικά με τα πολυποίκιλα προβλήματα που οι λιμενικοί αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

"Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το επάγγελμα των λιμενικών - ένα επάγγελμα "πρώτης γραμμής" σε μεγάλα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού - δεν είναι αναγνωρισμένο ως επικίνδυνο" - αναφέρει σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά, για το ζήτημα που αποτελεί και πάγια διεκδίκηση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας γενικότερα, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου τους, από την Πολιτεία.

Το Λιμενικό Σώμα πάσχει και λόγω υποστελέχωσης, με άμεση ανάγκη για προσλήψεις (μέσω μοριοδότησης ή ΑΣΕΠ) για περίπου 3.000 κενές οργανικές θέσεις! Παράλληλα μακροχρόνιο αίτημα αποτελεί και η αναπροσαρμογή και η αύξηση των οργανικών θέσεων στα Λιμεναρχεία της ανατολικής Κρήτης.

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες ζητούν σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα, πλωτά και χερσαία, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, ενώ θέτουν κα θεσμικά ζητήματα όπως είναι η μείωση του ποσοστού αναγνώρισης του Στρατού από 20% σε 6,67% όπως ίσχυε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Ελένη Βατσινά συνεχάρη τους εκπροσώπους των λιμενικών για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που έχουν επιδείξει στη διαχείριση σοβαρών περιστατικών και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξή της στις απόλυτα λογικές διεκδικήσεις τους.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ