Στήριξη συνεδρίου “My Future Your Experience” από το Δήμο Χανίων

Στήριξη συνεδρίου “My Future Your Experience” από το Δήμο Χανίων

Τί δήλωσε ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού, Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Γιάννης Γιαννακάκης

Το συνέδριο “My Future Your Experience”, που διοργανώθηκε διαδικτυακά, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πολυτεχνείου Κρήτης "Ράδιο Ένταση 93,5", στήριξε ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. Σκοπός της ημερίδας ήταν να συλλεχθούν εμπειρίες, συμβουλές και γνώσεις και να φιλτραριστούν από τους συμμετέχοντες, ώστε να αποτελέσουν ένα δυνατό όπλο για το μέλλον τους.

Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού, Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Γιάννης Γιαννακάκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο συνέδριο επεσήμανε μεταξύ άλλων: 5 Δεκεμβρίου και μεταξύ άλλων φιγουράρουν στο ημερολόγιο η επέτειος θανάτου του Νέλσον Μαντέλα (2013), του Βόλφγκαγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1791), καθώς και η επέτειος γέννησης (την ίδια μάλιστα χρονιά, 1901) του Βέρνερ Χάιζενμπεργκ και του Γουόλτ Ντίσνεϋ. Τι είναι όμως αυτό που κατατάσσει τους προαναφερθέντες στις προσωπικότητες εκείνες, που αξίζει να μνημονεύονται ακόμα και τόσα χρόνια μετά;

Είναι η αγωνιστικότητα, η πρωτοπορία, η έμπνευση, η εργατικότητα. Κυρίως όμως είναι η διαχρονική επίδραση του έργου τους στη διαμόρφωση νέων προσωπικοτήτων. Προσωπικοτήτων που γνώρισαν, μελέτησαν, διδάχθηκαν, αμφισβήτησαν, αρνήθηκαν, προσπέρασαν ή -ακόμα και- ξεπέρασαν αυτό το έργο. Νέες προσωπικότητες, που διεκδίκησαν το δικό τους μερίδιο στην καθημερινή ή την παγκόσμια ιστορία, αξιοποιώντας κάθε μέσο.

Κι αυτός μπορεί να είναι ο ρόλος μας απέναντι σε κάθε μικρή ή μεγάλη εμπειρία,
μπροστά σε κάθε σπουδαία ή ασήμαντη συμβουλή ή γνώση. Να ακούσουμε, να ζυγίσουμε και να βελτιώσουμε το δικό μας κόσμο, εσωτερικό και εξωτερικό. Και έτσι θα έχουμε φτιάξει έναν λίγο καλύτερο κόσμο. Καλύτερο από το χθες, που βρήκαμε. Όπως έκαναν ο Γουόλτ, ο Βέρνερ, ο Βόλφγκαγκ και ο Νέλσον”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ