Στηρίζουν τον αγώνα των διανομέων

Newsroom
Newsroom

Ανακοίνωση του Σωματείου Χανίων.

"Το σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της WOLT και τα δίκαια αιτήματα τους. Οι συνάδελφοι πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και την Δευτέρα 5/4", αναφέρει το Σωματείο Διανομέων- delivery Χανίων "Ιωσήφ Σαριδάκης".

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

"Τα συνεχόμενα ατυχήματα, τα ατελείωτα ωράρια και οι συνεχείς μειώσεις του μισθού των εργαζόμενων στις πλατφόρμες ,αποδεικνύει πως το «συνεργατικό» μοντέλο δεν δημιουργήθηκε για το συμφέρον των διανομέων αλλά για την κερδοφορία αυτών των εταιριών . Είναι ξεκάθαρο πως είμαστε εργάτες σε αυτές τις εταιρίες και όχι συνεργάτες. Είναι ξεκάθαρη η εξαρτημένη σχέση εργασίας η οποία υποκρύπτεται πίσω από όλους τους νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και απογείωσε ο νόμος Χατζηδάκη.

Οι εργαζόμενοι στη WOLT ζητούν:

  • Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.
  • Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.
  • Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος - μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας."

 

Το επιχειρησιακό σωματείο EFOOD Χανίων αναφέρει

"Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εργαζομένους στην Wolt που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να μειώσει τις αποδοχές τους ανά παραγγελία.
Μάλιστα μετά τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων , η εταιρεία θέλοντας να κρύψει τη συμμετοχή στην απεργία μιλά για <<καθυστερήσεις λόγω όγκου παραγγελιών>>!
Η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα συχνά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, τα ανύπαρκτά μέσα ατομικής προστασίας, η δουλειά ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες , το λεγόμενο <<συνεργατικό μοντέλο>> που εφαρμόζουν πλέον όλες οι μεγάλες εταιρείες και η Efood και Wolt , που αποκρύπτει την εξαρτημένη μισθωτή εργασία, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά τα συμφέροντα και τα κέρδη της εργοδοσίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην Efood ξέρουμε καλά ότι μόνο με τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα , με  το όπλο της απεργίας , μπορούν οι εργαζόμενοι να αποσπάσουν κατακτήσεις και να βάλουν εμπόδια στις απαιτήσεις και την ασυδοσία της εργοδοσίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Efood να στηρίξουν έμπρακτα με τη συμμετοχή τους τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων τη Wolt. Ο αγώνας στην Wolt είναι αγώνας όλων μας!¨¨


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ