Στις κάλπες τα μέλη των συλλόγων γονέων της Κρήτης

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στην Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτηςκαλεί τις Ενώσεις των Συλλόγων Γονέων της Κρήτης (δια των αντιπροσώπων τους) σε Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις 11:00 π.μ. (Ο τόπος της συνέλευσης θα σας ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα).

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι: 

 1. Εκλογή Προεδρείου   
 2. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. 
 3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
 4. Διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη:-Τακτικών και Αναπληρωματικών μελών νέου Δ.Σ. και Αντιπροσώπων για την ΑΣΓΜΕ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει κάθε Ένωση για τη νομιμοποίηση της είναι:

 1. Πρακτικό Γ.Σ. & Αρχαιρεσιών (υπογεγραμμένο από την Εφορευτική Επιτροπή).
 2. Καταστάσεις παρόντων και ψηφισάντων μελών.
 3. Κατάσταση των εκλεγμένων αντιπροσώπων και των αναπληρωματικών τους με  πλήρη στοιχεία (Ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, ηλ/κές δ/νσεις, τηλέφωνα).
 4. Κατάσταση των μελών του ΔΣ με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας επίσης.
 5. Βεβαίωση του ΔΣ της Ένωσης για τον αριθμό των μαθητών των σχολικών μονάδων ανά σχολείο της Ένωσης, καθώς και τον αριθμό των μαθητών οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στις αρχαιρεσίες μέσω των γονέων τους (για τα σχολεία που συμμετείχαν στις διαδικασίες -αν δεν προκύπτει από τις καταστάσεις παρόντων και ψηφισάντων)

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας κάθε νέα Ένωση για να λάβει μέρος ως τακτικό μέλος στην Γενική Συνέλευση θα πρέπει να κάνει έγγραφη αίτηση προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας η οποία να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Αντίγραφο του καταστατικού της Ένωσης.
 2. Σύνθεση του ΔΣ με πλήρη στοιχεία (Ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα).
 3. Αντίγραφο μητρώου μελών – συλλόγων της Ένωσης. 

Το δικαίωμα εγγραφής των μελών έχει οριστεί στα 20 ευρώ και της χρονιάτικης συνδρομής στα 10 ευρώ, για κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο της Ένωσης στην Ομοσπονδία. 

 Οι αντιπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα κατά την διάρκεια της Γ.Σ., μετά την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και πριν αρχίσει η διαδικασία των εκλογών.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να προσκομιστούν μέχρι και την ημερομηνία της Γ.Σ., οπωσδήποτε όμως πριν την έναρξη των εργασιών αυτής.  Καλούμε ωστόσο τα ΔΣ των Ενώσεων, για την καλύτερη προετοιμασία και την αποφυγή καθυστερήσεων, να επιδώσουν ή να αποστείλουν τα παραπάνω δικαιολογητικά στο ΔΣ της Ομοσπονδίας μέχρι τις 10 Μαΐου. Η παράδοση μπορεί να γίνεται στην πρόεδρο ή τον γραμματέα.

Ενημερώνουμε τους αντιπροσώπους ότι είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο στοιχείο ταυτοπροσωπίας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ