Στο δρόμο οι μαθητές, για την έλλειψη υγειονομικών μέτρων στα σχολεία

Στο δρόμο οι μαθητές, για την έλλειψη υγειονομικών μέτρων στα σχολεία

Διαμαρτυρία μαθητών, το πρωί, σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου - Συλαλλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά

Με διάφορες μορφές συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές που διεκδικούν διασφάλιση της υγείας τους και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας εν μέσω πανδημίας.

Την ώρα που η μέρα ξεκίνησε με 20 σχολεία (8 Γυμνάσια και 12 Λύκεια) υπό κατάληψη στο ν.Ηρακλείου, 13 στο νομό Χανίων, 10 στο ν.Ρεθύμνου και 8 στο ν.Λασιθίου, άλλοι μαθητές επιλέγουν εναλλακτικές μορφές διαμαρτυρίας, προκειμένου το μήνυμα και η κραυγή αγωνίας τους να βρεθεί σε "κοινή θέα", ευαισθητοποιώντας όλους τους πολίτες.

Μαθητές βγήκαν σήμερα σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία και διεκδικώντας την ασφάλειά τους.

μαθητές

Μερικά από τα κύρια αιτήματα των μαθητών είναι η εξεύρεση των κατάλληλων χώρων, επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών και μαζικοί διορισμοί μονίμων.

Η Αρετή Σπαχή εκ μέρους της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών, σε δηλώσεις της, ανέφερε: "η κυβέρνηση που διαθέτει τόσα δισ για εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία μάλιστα είναι και δεύτερης διαλογής, οφείλει να προτάξει το ζήτημα της Παιδείας και της υγειονομικής προστασίας.

Συμπαραστεκομαστε και από τον χώρο τής Αγωνιστικής Παρέμβασης της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, στον αγώνα των υγειονομικών που απεργούν σήμερα και διεκδικούμε το αυτονόητο: προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, με την κατάθεση των στοιχειωδών κονδυλίων για ΜΕΘ και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο αγώνας είναι ενιαίος!

Ο  βασικότερος υποκινητής των καταλήψεων είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης που τηρεί η κυβέρνηση. Αυτή η υποχρηματοδότηση αφήνει σήμερα ακάλυπτα τα σχολεία με πολλαπλά κενά. Αυτή επιβάλλει την πολιτική των τριμηνων προσλήψεων που είναι προσλήψεις δουλείας. Αυτή δεν επιτρέπει σήμερα να λειτουργούμε με όρους υγειονομικής προστασίας στα σχολεία

Εμείς θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά. Θέλουμε ανοιχτά σχολεία, ανοιχτά μυαλά, ανοιχτές κατευθύνσεις, αλλά με 15 μαθητές στο τμήμα και με χρηματοδότηση και πρόσληψη μονίμων συναδέλφων, κάλυψη όλων των κενών και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Δεν διεκδικούμε καμία πολυτέλεια. Αυτά που οφείλει να προσφέρει η Πολιτεία, είναι τα βασικότερα αιτήματα τόσο της Αγωνιστικής Παρέμβασης όσο και της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ"

μαθητές
 

πλατεία μαθητές

μαθητές δευτεροβάθμια

μαθητές

Στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, ξεκίνησε μαθητικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για μόρφωση, υγεία, για σωστή λειτουργία των σχολείων. Οι μαθητές πραγματοποίησαν μια σύντομη πορεία και η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε. Αμέσως μετά, μαθητές βρέθηκαν έξω από τη Διεύθυνση Β'βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα Χανιά η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αγοράς.

μαθητές

Ακούστε ΕΔΩ τον μαθητή Γ'Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου, Κώστα Παττακό, να ξεδιπλώνει την ανησυχία των μαθητών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ