Στο επίκεντρο η στήριξη των βιβλιοπωλείων του Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Συνάντηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με το Σύλλογο Εκδοτών & Βιβλιοχαρτοπωλών Ν. Ηρακλείου

 Το Ηράκλειο είναι μια πόλη με πολυπληθές βιβλιόφιλο κοινό και αυτό αποδεικνύεται από την ύπαρξη τουλάχιστον 50 βιβλιοπωλείων, οι ιδιοκτήτες των οποίων συγκροτούν το δραστήριο Σύλλογο Εκδοτών & Βιβλιοχαρτοπωλών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ηλία Γεωργαλή και δύο μέλη του Δ.Σ., τους κ. Παντελή Καμπαξή και Θεόφιλο Θαλασσινό, έγινε μια πολύ παραγωγική συζήτηση για τις ενέργειες και τις δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το βιβλίο στη ζωή της πόλης.

Καλοκαιρινός

    Κυρίαρχο ζητούμενο για τους ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων είναι το καλό επίπεδο συνεργασίας με τον Δήμο, με κύριο άξονα την καθιερωμένη εδώ και 40 χρόνια Έκθεση Βιβλίου, η οποία πραγματοποιείται στην Πλατεία Ελευθερίας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων βιβλιόφιλων.

   Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε στους συνομιλητές ότι το έντονο ενδιαφέρον της παράταξης “Δικαίωμα στην Πόλη” στρέφεται στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας του βιβλίου στο Ηράκλειο με βασικό της σύνθημα “ο Δήμος να αγαπάει το βιβλίο”. 

 

«Με τα μέλη του Συλλόγου Εκδοτών & Βιβλιοχαρτοπωλών ανταλλάξαμε πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες γύρω από την προβολή και ανάδειξη της κουλτούρας του βιβλίου στην πόλη και αναζητήσαμε εκείνες τις συνέργειες που χρειάζονται ώστε αυτή η κοινά εκπεφρασμένη επιθυμία να γίνει πράξη» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ