Στο επίκεντρο τα προβλήματα των αστυνομικών στο Λασίθι

Newsroom
Newsroom

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Οι ανάγκες για την άμεση και επαρκή στελέχωση όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού Λασιθίου με το αναγκαίο προσωπικό, για την ενίσχυση με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και για την θωράκιση και στέγασή τους σε σύγχρονα και αξιοπρεπή κτίρια, τονίστηκαν κατά την επίσκεψη που είχε  κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αποτελούμενο από τον  Γιώργο Μπελούκα Γραμματέα και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου και την γραμματέα της Δ.Ο. Σητείας στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: "Ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Καρτσάκης, ενημέρωσε για τις μεγάλες ελλείψεις υπό τις οποίες λειτουργούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες σε όλο το Λασίθι, με 276 συνολικά υπηρετούντες αστυνομικούς, από τους 336 που κανονικά προβλέπεται βάσει της πρόβλεψης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.  Με τις αποστρατείες μέσα στα επόμενα χρόνια να διογκώνουν περαιτέρω το πρόβλημα. Σημειώνοντας ότι ο νομός Λασιθίου διαχρονικά αδικείται στο κομμάτι της υποστελέχωσης των υπηρεσιών!

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. τόνισε την μεγάλη ευθύνη που έχει η κυβέρνηση για  τη μη λειτουργία της Τουριστικής Αστυνομίας την  φετινή τουριστική σεζόν στον Άγιο Νικόλαο.

Επίσης ότι η κατασκευή σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου στον Άγιο Νικόλαο θα έπρεπε εδώ και χρόνια να αποτελεί προτεραιότητα της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. 

Το κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατάθεσε στον κ. Καρτσάκη τη στήριξη του κόμματος προς όλους τους  αστυνομικούς στο νομό Λασιθίου. Με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή κινήτρων σε όλους τους υπηρετούντες του νομού Λασιθίου, με επίδομα ή επιπλέον μοριοδότηση, αίτημα που θα μεταφερθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή. Και την αναγκαιότητα της παροχής από την Πολιτεία του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (κράνη, φακούς, στολές) τον οποίο μέχρι τώρα οι αστυνομικοί αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι, δίνοντας  μέρος των χρημάτων που λαμβάνουν και τα οποία είναι λίγα εξαιτίας και της πληθωριστικής κρίσης. Και την ανάγκη στελέχωσης όλων των αστυνομικών υπηρεσιών σε προσωπικό, οχήματα και υποδομές αλλά και της αναγνώρισης των κόπων και των θυσιών των αστυνομικών όλα τα τελευταία χρόνια  και ειδικά την τελευταία τριετία της υγειονομικής κρίσης  στην κατεύθυνση της άσκησης των καθηκόντων τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ