Στο φαράγγι της Σαρακίνας ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου

Στο φαράγγι της Σαρακίνας ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου

Την ερχόμενη Κυριακή

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει αυτή την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου πεζοπορική εξόρμηση στο ιδιαίτερης ομορφιάς φαράγγι της Σαρακίνας. 

C:\Users\Ελένη\Desktop\ΣΑΡΑΚΙΝΑ.jpg

Σύμφωνα με τους διοργανωτές:

Το εντυπωσιακό φαράγγι της Σαρακίνας λέγεται και αλλιώς Σαραντάπηχου καθώς σύμφωνα με τη μυθολογία, ο γίγαντας Σαραντάπηχος (γίγαντας με σαράντα πήχες μπόι), γιος του Δία, περνούσε από δω, δίψασε και καθώς έσκυψε να πιεί νερό από το ποτάμι, η γενειάδα του έσκισε τους βράχους στα δύο και δημιουργήθηκε το φαράγγι. Το όνομα Σαρακίνα προέρχεται από τους κατακτητές Σαρακηνούς, τοπωνύμιο που συναντάται συχνά στην Κρήτη.

Ξεκινάμε την πεζοπορία μας από την είσοδο του φαραγγιού που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Μύθοι της Ιεράπετρας. Αρχικά περπατάμε παράλληλα στην κοίτη του ποταμού δίπλα σε καλάμια και ανθισμένες πικροδάφνες και φτάνουμε στο στενό πέρασμα που αφήνουν οι επιβλητικοί βράχοι. Τσαλαβουτάμε στα νερά του Κρυοπόταμου που διαπερνά το φαράγγι όλο το χρόνο και εκβάλλει στο παραλιακό χωριό Μύρτος. Ενίοτε αναρριχόμαστε με τη βοήθεια μικρών σχοινιών ή  και λαβών, ενίοτε διανύουμε τεράστιους βράχους με λαξευμένα σκαλοπάτια και συναντάμε μικρούς αλλά όμορφους καταρράκτες και μικρές λιμνούλες. Το πλάτος του φαραγγιού κυμαίνεται από 3 έως 10 μέτρα ενώ τα τοιχώματά του φτάνουν τα 150 μέτρα ύψος.

Συνεχίζουμε την πορεία μας και από αγροτικό δρόμο ανεβαίνουμε σε άσφαλτο και ακολουθώντας κυκλική πορεία με προσοχή επιστρέφουμε στην είσοδο του φαραγγιού όπου μας περιμένει το λεωφορείο. Επιβιβαζόμαστε και φτάνουμε στο χωριό Μύρτος της Ιεράπετρας για μπάνιο και χαλάρωση.

Συνίσταται οι συμμετέχοντες να κρατάνε μπατόν και παπούτσια που δεν θα γλιστράνε καθώς θα περάσουν για λίγο μέσα από το ποτάμι.

Ώρες πορείας: 4

Επικεφαλής : Ειρήνη Τζίκα

Αναχώρηση στις 8 πμ από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Αναμενόμενη ώρα επιστροφής στο Ηράκλειο: 21.00.

Επίπεδο δυσκολίας: μπλε

Η χρήση μάσκας στο Λεωφορείο είναι υποχρεωτική  για όλους.

Σημ. Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη και 5 ευρώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους. 

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588,6989836896. Ηλεκτρονική δήλωση: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWQm38H4ajoGRvodF7nXE63mrIbzLQHp_tjzGOYxhbbbyUrw/viewform 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ