Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κάνει πρεμιέρα η «Παραλία»

Στις 22 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο

Η ταινία μικρού μήκους «Η Παραλία» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λουκάτου, συμπαραγωγής Δήμου Φαιστού & Περιφέρειας Κρήτης, κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF), την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, πρώτη στη  Ζώνη 22:15-24:00, τόσο δια ζώσης στο  Πνευματικό Κέντρο Χανίων όσο και online!

To Chania Film Festival είναι ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με αφετηρία τα Χανιά. Μια διοργάνωση που γρήγορα έγινε θεσμός με διεθνείς συνεργασίες, με μετακλήσεις δημιουργών, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με αναγνώριση και αποδοχή. Ένας κινηματογραφικός θεσμός που φιλοξενεί ό,τι καλύτερο από τον χώρο του κινηματογράφου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ένας τόπος συνάντησης ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, μια γιορτή της 7ης τέχνης.

Η ταινία μικρού μήκους βασίζεται στο μυθιστόρημα «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, Εκδόσεις Ψυχογιός, που κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου και μας ξεναγεί στα Μάταλα του ‘70, στην παραλία όπου έζησαν «τα παιδιά των λουλουδιών» και στην τοπική  κοινωνία της δεκαετίας εκείνης. Αποτελεί σπάνιο υλικό καταγραφής, καθώς τα Μάταλα και το φαινόμενο «του καλοκαιριού της αγάπης» που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν απαντώνται στην Ελληνική λογοτεχνία.

Περίληψη:

Μάταλα, Κρήτη. Ιούλιος 1969.

Χίπις από όλο τον κόσμο ζουν στην παραλία για χρόνια, μένοντας μέσα στις σπηλιές του βράχου. Η κρητική κοινωνία τους έχει αποδεχτεί.  To καλοκαίρι της αγάπης θα τελειώσει απότομα, αλλά ανάμεσα στην Υπατία και τον Χάρρυ υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί λογαριασμοί.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Λουκάτου, Σενάριο: Πηνελόπη Κουρτζή, Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Κουκουράκης , Ζαχαρούλα Βαλαβάνη , Ίαν Πανταγιάς, Ιωάννα  Κακούρη , Δ/νση  Φωτογραφίας: Χρήστος Καπάτος , Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος.

Μουσική:

Σύνθεση : Σίσυ Βλαχογιάννη, Στίχοι : Πηνελόπη Κουρτζή , Τραγούδι : Γιάννης Κουκουράκης,  

Στην ταινία ακούγονται τραγούδια των Matala Project.  

Παραγωγή: Αναπτυξιακή Ματάλων, Πηνελόπη Κουρτζή, Συντονισμός Παραγωγής : Μαρία Βασιλάκη με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκηνογραφία: MadamSousou – Αρετή Γεωργαλή , Styling: Μαdiree Matala, Μακιγιάζ & Hair Styling: Μαρία Σφακιανάκη.  
 

Project Management: Μάγδα Κατόπη

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Διάρκεια: 14', Έτος Παραγωγής: 2020, Γλώσσα: Ελληνικά,
Υπότιτλοι: Αγγλικά.

Μέγας Χορηγός: Sky Express | Χορηγοί : Minoan Lines, Εστιατόριο Scala Matala | Με την ευγενική συνεργασία των Εκδόσεων Ψυχογιός

Η ταινία μικρού μήκους έχει παραχωρηθεί - pro bono- στην ψηφιακή πλατφόρμα Heraklion Arts & Culture του Δήμου Ηρακλείου και σύντομα θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε και μέσω της πλατφόρμας.

Η παραλία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ