Στο "φουλ" οι μηχανές για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου

Newsroom
Newsroom

Στόχος, όπως κάθε φορά άλλωστε, να αναδειχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έξτρα παρθένου Κρητικού ελαιολάδου

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Επιμέλεια: Ελένη Μπουρμά

 

Στα σκαριά είναι η διοργάνωση του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού για το ελαιόλαδο της Κρήτης και σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Σταύρο Τζεδάκη, με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενόψει του διαγωνισμού.

Όπως είπε ο κ. Τζεδάκης, στόχος είναι να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του παραγόμενου Κρητικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, η ποιότητα, η γεύση και η πλούσια διατροφική του αξία ενώ σε ξεχωριστή θέση είναι η τυποποίηση του προϊόντος.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 29-31 Μαρτίου.

"Στόχος μας είναι να καταλάβει ο κόσμος την υπεραξία του Κρητικού ελαιολάδου", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζεδάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Καρπαθάκης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, επισήμανε ότι όσο το brand name προβάλει τις διακρίσεις του Κρητικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, τόσο το καλύτερο για την πώληση του ίδιου του προϊόντος. 

sys

Ωστόσο, δεν πέρασε "στα ψιλά" η διαπίστωση ότι φέτος, για πρώτη φορά, η Τουρκία πέρασε την Ελλάδα σε διακρίσεις για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου ενώ και πέρυσι προηγήθηκε της χώρας μας και στην παραγωγή...

las

"Στηρίζουμε τον διαγωνισμό γιατί βραβεύει εκείνους που κοπιάζουν για να παραχθεί ένα εξαιρετικό προϊόν ιδιαίτερα στις μέρες μας που οργιάζει η νοθεία", επισήμανε από την πλευρά του ο κ Γιώργος Καλατζάκης, ερευνητής του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών κι Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που εδρεύει στα Χανιά.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ