Στο ιστορικό καφέ "Κήπος" ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα

Στο ιστορικό καφέ "Κήπος" ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης με τον Δήμο Χανίων

Επίσκεψη στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» στα Χανιά, πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα των ΗΠΑ Χρυσόστομος Αλαχούζος.

Ο κ. Αλαχούζος είχε προηγουμένως επισήμως επισκεφθεί το Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αδελφοποίησης των δύο Δήμων. Εκεί είχε συνομιλίες με τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη και στη συνέχεια, συνοδεία του Δημάρχου, του γενικού γραμματέα του Δήμου Χανίων Γεωργίου Φραγκιαδάκη και του Αντιδημάρχου Τάσου Αλόγλου μετέβη στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» όπου και ξεναγήθηκε από τον Ιδιοκτήτη της επιχείρησης και Πρόεδρο της Πολιτιστικής Διαδρομής «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», Βασίλη Σταθάκη.

Ο κ. Σταθάκης καλωσόρισε τον «Δήμαρχο της μικρής Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε και εξήγησε στον κ. Αλαχούζο τη σπουδαιότητα της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιστορικού Καφέ «Κήπος», το οποίο υπήρξε και η αφορμή για τη δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής «Δρόμος Ιστορικών Καφέ». Επίσης τον ενημέρωσε για τη διεξαγωγή του 11ου Διεθνούς Συμβουλευτικού Συνεδρίου «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και τη στενή συνεργασία που έχει από το 2014 ο «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τους εκπροσώπους του. Ο κ. Αλαχούζος εντυπωσιασμένος από τον χώρο αλλά και από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» ανέφερε πως το Ιστορικό Καφέ «Κήπος» αποτελεί «ένα εξαιρετικά προσεγμένο Μουσείο, έναν σπάνιο χώρο πολιτισμού». Κατά την επίσκεψη, ο κ. Σταθάκης πρόσφερε στον κ. Αλαχούζο ένα χειροποίητο έμβλημα του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αλαχούζος απόλαυσε παραδοσιακά εδέσματα συζητώντας με τον κ. Σταθάκη για μελλοντικά σχέδια και δράσεις. Εξάλλου ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κάλεσε τον Δήμαρχο Χανίων, αλλά και τον Πρόεδρο του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» σε οργάνωση πολιτιστικών συνεργειών με βάση τη βιώσιμο ανάπτυξη και την τουριστική βιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αλαχούζος ταξίδεψε στα Χανιά με αφορμή την αδελφοποίηση των Δήμων Τάρπον Σπρινγκς και Χανίων. Στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις των Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 καθώς και του Προέδρου της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής Ιάκωβου Μπούτζουκα στις 26 Αυγούστου 2021

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ