Στο "μάτι" της κακοκαιρίας "Ελπίς" μπαίνει και η Κρήτη

Στο "μάτι" της κακοκαιρίας "Ελπίς" μπαίνει και η Κρήτη

Σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, αναμένονται χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα - Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας από το windy.com

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πέρασμα της κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονοπτώσεις, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες.

Αύριο Κυριακή 23 Ιανουαρίου αναμένεται  η πρώτη φάση της ψυχρής εισβολής, στα νησιά του βόρειοανατολικού Αιγαίου, την Ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με πολύ ενισχυμένους βοριάδες, βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και έντονο ψύχος.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας από το windy.com

 

Αναλυτικά για το 24ωρο της Κυριακή στην Κρήτη σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη,  περιμένουμε έναν βαρύ χειμωνιάτικο καιρό, με πυκνή χαμηλή νέφωση με βροχές και χιονόνερο (αρχικά) αλλά και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ το ύψος χιονόστρωσης θα βρίσκεται επίσης χαμηλά (ενδεικτικά τα 250 με 300 μέτρα).

 

kairos

Οι άνεμοι Βοριάδες 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 με 8 στα θαλάσσια, ενώ η θερμοκρασία θα βρεθεί σε "ελεύθερη πτώση" και θα κυμανθεί μεταξύ των - 3 και 7 βαθμών ως μέγιστη τιμή.

Από αργά το βράδυ θα υπάρξει πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προειδοποιεί και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί

 

 

 

Παράλληλα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι συμφωνά με δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. που εκδόθηκε την ΕΜΚ 22-01-2022 / 13:00 για αύριο Κυριακή 23-01-2022 για την Παρασκευή 04-12-2020 θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα.

 

 

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ,ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνεριο ή χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου

 

 

 

  •         Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  •         Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  •         Ρυμουλκά – Ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  •         Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ' όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
  •         Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης

 

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία "Ελπίς" σήμερα και πού θα χιονίσει στην Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ