Στο Μουσείο Καζαντζάκη ο Κινέζος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Newsroom
Newsroom

Ο HU Heping αναφέρθηκε στον στόχο της πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας

Το Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας HU Heping συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng και από κορυφαίους αξιωματούχους του Κινεζικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. 

Μυρτιά Κινέζος Υπουργός

Τον Υπουργό και την επίσημη αντιπροσωπεία της Κίνας υποδέχθηκε στη Μυρτιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ακολούθησε συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Πρόεδρος του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθηγητής πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλης Ταρουδάκης, ο πρώην Πρόεδρος Στέλιος Ματζαμπετάκης, το Προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Μυρτιά Κινέζος Υπουργός

Στην προσφώνησή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως η επίσκεψη του κυβερνητικού αξιωματούχου της Κίνας, συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Καζαντζάκη. «Εδώ στη γενέτειρά του, τους Βαρβάρους, τη Μυρτιά Ηρακλείου. Πρόκειται πραγματικά για ένα σπουδαίο Μουσείο, καύχημα του τόπου μας, που ιδρύθηκε για να τιμά τη μνήμη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, ο οποίος δόξασε τα ελληνικά γράμματα και το ελληνικό πνεύμα και ανέδειξε την Κρήτη σε κάθε γωνιά της γης». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Περιφέρειας σε αξιόλογες διοργανώσεις, σε ολόκληρη την Κρήτη και την Ελλάδα, με ορισμένες να προβάλλουν την στενή πνευματική σχέση του Καζαντζάκη με την Κίνα. 

Μυρτιά Κινέζος Υπουργός

Στην αντιφώνησή του ο Κινέζος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού προανήγγειλε την ενδυνάμωση και την εμβάθυνση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας με σειρά δράσεων στον πολιτισμό, ενώ υπογράμμισε πως στόχος είναι να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα της Κίνας προς την Κρήτη και την Ελλάδα. «Έχετε πολλά εξαιρετικά προϊόντα, όπως το κρασί, το ελαιόλαδο και το τυρί και όλο περισσότερο εξάγονται προς την Κίνα. Μέσω της επίσκεψης αυτής θέλουμε να προωθήσουμε περαιτέρω την τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών», επεσήμανε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού HU Heping.   

Μυρτιά Κινέζος Υπουργός

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την σύσφιξη των σχέσεων την τελευταία δεκαετία, ξεκινώντας το 2011 όταν οι σχέσεις με το νησί επισφραγίστηκαν τότε που η Κρήτη μετατράπηκε σε γέφυρα συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων που κατοικούν στις ακτές της Μεσογείου, στην επιχείρηση επαναπατρισμού χιλιάδων Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη. 

Μυρτιά Κινέζος Υπουργός

Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών που ακολούθησε, ο Περιφερειάρχης Κρήτης προσέφερε το φωτογραφικό πορτρέτο του μεγάλου κρητικού συγγραφέα με την τεχνική του πάγου, από τη σειρά των τριών αναμνηστικών που δημιούργησε πρόσφατα η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και αντίγραφο του δίσκου της Φαιστού και έντυπο για το κρητικό ελαιόλαδο στην κινεζική γλώσσα.

 

«Χάρη στη δική σας επίσκεψη ανανεώνεται το ιστορικό, διαχρονικό και ασταμάτητο ταξίδι του Καζαντζάκη στη χώρα σας μέσα από τα βιβλία του», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης παραλαμβάνοντας την ειδική προθήκη που πρόσφερε ο Κινέζος Υπουργός και περιείχε μελανοδοχείο με αυθεντικό κινεζικό μελάνι και πένα, αντικείμενα που αποτελούν σημείο αναφοράς για την ιστορία και τον πολιτισμό της μεγάλης Ασιατικής χώρας. 

Μυρτιά Κινέζος Υπουργός

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ