Στο Νοσοκομείο Χανίων υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Newsroom
Newsroom

Στη συζήτηση κυριάρχησε και πάλι το οξυμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Αλέκος Μαρινάκης και Γιάννης Ντουνιαδάκης, περιόδευσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και συναντήθηκαν με τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ψυχιατρείο, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων.

Στη συζήτηση κυριάρχησε και πάλι το οξυμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, που έχει φέρει τους εργαζόμενους στα όρια ψυχολογικής και σωματικής εξάντλησης, με απανωτές εφημερίες και δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, σε κύμα παραιτήσεων ειδικευόμενων γιατρών λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και όλα αυτά με σημαντικές συνέπειες που αφορούν στην ίδια την ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών. 

Εκφράστηκε επιπλέον η έντονη αγανάκτηση και διαφωνία των εργαζομένων με την απόφαση της 7ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, για μετακίνηση 17 γιατρών από τα κέντρα υγείας, μεταξύ των οποίων 2 «αγροτικοί» γιατροί από το ΚΥ Κανδάνου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου ενόψει της τουριστικής περιόδου! 

υποψήφιοι βουλευτές ΚΚΕ Χανιά Νοσοκομείο

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ διαβεβαίωσαν πως τάσσονται πλήρως στο πλευρό των ειδικευόμενων γιατρών και την αγωνία που εξέφρασαν με τη δημόσια επιστολή τους και πως το ΚΚΕ, όπως το κάνει όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσει αταλάντευτα να στηρίζει στην πράξη, στη Βουλή και στο κίνημα, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αλλά και του χανιώτικου λαού για πλήρως στελεχωμένες, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας, για αυξήσεις στους μισθούς, για αξιοπρεπείς και ασφαλείς εργασιακές συνθήκες, για άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της 7ης ΥΠΕ, για το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη που τόσο ακριβά έχει πληρώσει μέχρι σήμερα.

Τόνισαν επίσης ότι η πολιτική που έχουν ακολουθήσει και διακηρύττουν τα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν τη  διακυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές, είναι συνέχεια της προηγούμενης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ που στοχεύει στην περαιτέρω διάλυση του ΕΣΥ και την εκχώρηση των υπηρεσιών υγείας και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους  στο χώρο της υγείας.

υποψήφιοι βουλευτές ΚΚΕ Χανιά Νοσοκομείο

Γι’ αυτό, όπως ανέφεραν, βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια τον έναν να «χτίζει» πάνω στο έργο του προηγούμενου. Έτσι παράλληλα με την σταθερή υποχρηματοδότηση της υγείας που σημειώνεται κάθε χρόνο, είδαμε τα απογευματινά ιατρεία, επί πληρωμή των ασθενών, που θεσμοθετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και γιγαντώθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να ακολουθούν τα απογευματινά χειρουργεία της κυβέρνησης της ΝΔ και πάλι επί πληρωμή των ασθενών. 

Είδαμε επίσης τον νόμο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για χρηματοδότηση των νοσοκομείων με βάση την ικανότητα προσέλκυσης πελατών και την επίτευξη οικονομικής αποδοτικότητας, να εφαρμόζεται σε 18 νοσοκομεία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νοσοκομείου της Σαντορίνης, που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομμικά κριτήρια και αποτελεί ΝΠΙΔ. Παράλληλα, με τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ που προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, ετοιμάζονται να εξαναγκάσουν τους ασθενείς να στραφούν σαν «χρυσή» πελατεία στον ιδιωτικό τομέα υγείας, με τις ιδιωτικές κλινικές ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια να γιγαντώνονται.

Αντίστοιχα, παρακολουθήσαμε και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών, με τις ελαστικές σχέσεις να κυριαρχούν. Στην ίδια κατεύθυνση, εμβληματική ήταν η νομοθετική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που προβλέπει μέσο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας τις 48 ώρες και το σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό. Έναν νόμο που όχι μόνο διατήρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά τον επέκτεινε και σε άλλους κλάδους. Όπως υπογράμμισαν οι υποψήφιοι βουλευτές, οι ίδιες κατευθύνσεις διαπερνάν και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η δράση του ΚΚΕ τόσο μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτήν, στη δράση του μαζί με τους εργαζόμενους στο κίνημα, φανερώνει ότι ο λαός με τον αγώνα του μπορεί να επιβάλει το δίκιο του, χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο αναμένοντας δήθεν «σωτήρες», αλλά και χωρίς να υποκύψει σε ανούσια διλήμματα που επιδιώκουν να θέσουν τον πήχη των λαϊκών απαιτήσεων και αναγκών χαμηλά, στη λογική του μικρότερου κακού, που πάντα οδηγεί στο χειρότερο σενάριο.

Τώρα χρειάζεται, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματικά νέα και  μοναδική, ελπιδοφόρα «θεραπεία» που θα θέσει στο επίκεντρο  τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες με την αξιοποίηση όλων των επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων της εποχής μας,  απέναντι στην «ασθένεια» του εκμεταλλευτικού συστήματος, που έχει στο επίκεντρό του το κυνήγι του κέρδους, που κατατρώει τη ζωή και την υγεία μας.

Ο Αλέκος Μαρινάκης και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης ανέδειξαν την ανάγκη τώρα, η οργή και η αγανάκτηση, που νιώθουν οι εργαζόμενοι στην υγεία, να αποκτήσουν ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά με οργάνωση της πάλης και με ΚΚΕ πιο ισχυρό στις εκλογές και στο λαϊκό κίνημα, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός και όσο γίνεται αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ