Στο ... περίμενε για τον απαραίτητο εξοπλισμό, εν μέσω κορωνοϊού

Στο ... περίμενε για τον απαραίτητο εξοπλισμό, εν μέσω κορωνοϊού

Ακόμα περιμένουν στις φυλακές Αλικαρνασσού, να στείλει το υπουργείο αντισηπτικά, μάσκες και γάντια

Τόσες μέρες μετά και ακόμα στις φυλακές Αλικαρνασσού (προφανώς και σε άλλα  σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας) ακόμα περιμένουν  το υπουργείο να τους στείλει…  αντισηπτικά, μάσκες, γάντια.

2
Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων φυλακών Αλικαρνασσού, κ, Νίκος Φιλιππάκης

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων φυλακών Αλικαρνασσού, Νίκος Φιλιππάκης, μιλώντας στο Cretalive αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να αγοράσει μάσκες ελαιοχρωματιστή (οι άλλες έχουν εξαφανιστεί από την αγορά) για να κάνει χρήση τόσο ο ίδιος όσο και συνάδελφοι του για την παραλαβή μεταγωγής δεκαέξι κρατουμένων χθες το πρωί. Ελάχιστοι ήταν οι σωφρονιστικοί, ένας-δύο, που φόρεσαν κανονική μάσκα την οποία έφεραν από τα σπίτια τους.

Με οργή αλλά και πικρία ο κ. Φιλιππάκης επισημαίνει ότι η στάση του υπουργείου δείχνει ότι αντιμετωπίζει εργαζόμενους και κρατούμενους ως αναλώσιμους, δεν τους υπολογίζει και προειδοποιεί: «κάποιοι παίζουν με τις φυλακές, φοβούμενοι κάποια στάση. Όταν σκάσει το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού, θα είναι πολύ αργά. Η κατάσταση δεν θα σώζεται τότε γιατί δεν θα είναι διαχειρίσιμη».

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων φυλακών Αλικαρνασσού καταγγέλλει ότι «το Υπουργείο χρησιμοποιεί τους διευθυντές των φυλακών και επιχειρεί να σπρώξει προς τα κάτω τις ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν ο διευθυντής των φυλακών Αλικαρνασσού να σηκώσει ένα βάρος που δεν του αναλογεί. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε αυτοσχεδιασμούς και αλχημείες».

Τονίζει ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα, να σταματήσουν οι μεταγωγές, να αποσταλεί άμεσα εξοπλισμός ενώ υπογράμμισε ότι η διαδικασία της θερμομέτρησης θα πρέπει να γίνεται από την εξωτερική φρουρά.

 «Η θερμομέτρηση όλων γίνεται εντός της φυλακής στο εσωτερικό θυρωρείο αφού δεν υπάρχει εξωτερικό. Ποια η συμβολή της εξωτερικής φρουράς Αλικαρνασσού σε αυτό; Απολύτως τίποτα. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο όμως θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ