Στο πλευρό των διανομέων και των εργαζόμενων στην εστίαση το Εργατικό Κέντρο

Στο πλευρό των διανομέων και των εργαζόμενων στην εστίαση το Εργατικό Κέντρο

Στηρίζει τη στάση εργασίας στην οποία κατέρχονται την Πέμπτη

Την κινητοποίηση στην οποία κατέρχονται αύριο οι εργαζόμενοι στην εστίαση και οι διανομείς στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΗ αναφέρει:

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους εργαζομένους στον κλάδο της εστίασης και των διανομέων, οι οποίοι θα προχωρήσουν αύριο σε 4ωρη στάση εργασίας, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων. 

Το ΕΚΗ καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην εστίαση χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο από την Κυβέρνηση και καλεί τους εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης-διανομής να συμμετέχουν στην σημερινή διαμαρτυρία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την efood με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.
  • Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
  • Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων
  • Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική της ΚΣΣΕ Επισιτισμού - Τουρισμού.

Το ΕΚΗ για μία ακόμα φορά στέλνει μήνυμα στους διανομείς ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους και θα συνεχίσει την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 2 χρόνια για την ασφάλεια της σωματικής τους ακεραιότητας και την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ