Στο πλευρό των μαθητών οι γονείς για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία

Στο πλευρό των μαθητών οι γονείς για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Ν.Αλικαρνασσού

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Ν.Αλικαρνασσού εξέδωσε ανακοίνωση με φόντο τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού στα σχολεία:

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων και η οργή και αγανάκτηση όλων μας μεγαλώνει! Οι κινητοποιήσεις των μαθητών αυτή την περίοδο βάζουν στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία όσον αφορά την προστασία της υγείας τους και της μόρφωσή τους. Ως γονείς έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας , να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές που αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο, πιο ασφαλές σχολείο, σύγχρονο που να επιτελεί τον παιδαγωγικό και μορφωτικό του ρόλο. Όσοι προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν, να δυσφημήσουν και να εναντιωθούν στον αγώνα τους, ουσιαστικά δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να συνεχίσει την εγκληματική της πολιτική που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση τα σχολεία όπου μορφώνονται τα παιδιά μας. Οι γονείς οφείλουμε να καταδικάσουν την τρομοκράτηση των παιδιών μας που αγωνίζονται για μέτρα προστασίας και μόρφωσης στα σχολεία τους. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα σχολεία όσο δεν ακούει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που δυόμιση χρόνια τώρα ζητάνε συγκεκριμένα μέτρα. Μέσα σε αυτό το κακό που συμβαίνει πανδημία, ελλιπή μέτρα προστασίας, πρωτόκολλο του 50%+1, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων, βλέπουμε τουλάχιστον με απογοήτευση τη στάση που κράτησε η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Αντί να σκύψουν και να συμπαρασταθούν στα προβλήματα των μαθητών που είναι κοινά και για τους ίδιους, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσουν το απαράδεκτο μέτρο της τηλεκπαίδευσης με μόνο σκοπό να ασκήσουν πίεση στο να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις οι μαθητές, οι οποίοι απειλούνται με την ποινή των απουσιών. Είναι σαθρό το επιχείρημα ότι το προβλέπει ο νόμος, μιας και υπάρχει ευελιξία λόγω μη ύπαρξης τεχνολογικού εξοπλισμού. Εκτός από εκπαιδευτικοί είναι και παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι.

Εμείς οι γονείς στεκόμαστε στο πλάι των παιδιών μας και απαιτούμε:

 Έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.

 Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ Δωρεάν Rapid testκαι μοριακά τεστ(PCR) όπως και παροχή των ειδικών μασκών.

 Τουλάχιστον ένα σημείο για δωρεάν RapidTest για όλους ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και διεύρυνση ωραρίου 9:00 – 21:00 με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.

 Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 Άμεσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.

 Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.

 Να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η τράπεζα θεμάτων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ